Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Halvvägs till Riazor…

Lorenzo Medici

Milans 4-0-ledning fick dem att kliva in med fel fot. Zlatan hade inga horn i pannan. Ingen i Milan hade taggat i gång på rätt sätt. Arsenal fick ett tidigt mål precis som de behövde. Milan slarvade. Djamel Mesbah darrade. Urby Emanuelson befann sig i ett vakum, Mark Van Bommels ben kändes gubbiga och anfallstrion hade inte mycket att komma med.

Mera Arsenal-mål. Sedan en straff. Som kanske inte var straff men kanske ändå var straff. Robin Van Persie var skoningslös från elva meter och Milan var en bra bit på väg till Riazor (där man en gång tappade en 4-1 ledning). “Il Faraone” kunde ha dödat matchen men missade. Halvtid. 3-0. Otroligt.

Andra halvlek. Chanser åt båda håll. Van Persie borde gjort mål. Abbiati vägrade. Nocerino borde gjort mål. Hans ben vägrade. Milan ryckte upp sig. Samlade sig. Började stå rätt. Mer bollinnehav. Arsenal vågade mindre. Orkade kanske mindre. Milan höll ut. Arsenal var nära, riktigt nära och ska ha all heder för att göra match av något som såg omöjligt ut.

Annons

Milan saknade Kevin Boateng mycket. Hade hans fräsande fötter och killer-instinkt verkligen låtit Arsenal nästan komma ikapp? Milan kan vara nöjda med att gå vidare men bör ta lärdom av matchen. Första matchen mot Arsenal kan ha skapat en illusion. Jag tycker fortfarande att Milan är en bra bit ifrån Real Madrids och Barcelonas nivå. De är ännu inte där. Men de är vidare och i cupspel kan nästan allt hända. Det såg vi igår.

***

Det var en galen och underbart underhållande match igår. Men det var egentligen ingen bra match.

***
Jag blev halvt förälskad i Alex Oxlade-Chamberlain när jag såg honom för första gången. Igår var han grym. Han kommer bli Englands nästa storspelare.

***
Juventus har ikväll chansen att gå ikapp Milan. Bologna borta. Juve har både Giorgio Chiellini och Andrea Barzagli borta på grund av skador. Tunga avbräck.

Annons

Två spelare buades ut sist mot Chievo. Den ene, Leonardo Bonucci, lär ta en av mittbacks-platserna ikväll. Han har inte varit bra på sistone och frågan är hur han mår inombords. Vilka skelett har han i garderoben? Risken är stor att han är inblandad i spelskandalen vars proportioner bara växer. Kanske är han medveten om vad som snart kommer hända och det verkar ha påverkat hans spel. Å andra sidan har han inte varit speciellt bra sedan Bari-tiden.

Den andre är Mirko Vucinic. Han tar nog en av anfallsplatserna ikväll. Rätt så. Precis som tränare Conte säger så är han deras mest talangfulla spelare. I detta Juventus finns det inte många som kan avgöra på egen hand. De behöver hans oberäknelighet, hans förmåga att skapa oro i försvaren.

Men han måste rycka upp sig. Sist mot Chievo började det synas att hans måltorka tagit på hans psyke. Han sökte alltför ofta avslut på egen hand. Mer än tidigare. Innan sökte han väggspel ofta och rörde sig bättre. Självförtroende gör så mycket. Men jag tycker att det är rätt av Conte att fortsätta med montenegrinen. De behöver en Vucinic i form för att kunna vara med i scudetto-racet. Det får man bara om han får spela sig i form.

Annons

***
Roberto Di Matteos första med Chelsea gick bra. Jag har börjat få en jobbig känsla av att det kommer krävas en italienare för att slå ut ett italienskt lag ur Champions League. Obehaglig ironi. Dessutom är Di Matteo en bra tränare.

***
För er som har missat någon av mina tv-krönikor, vill se dem igen eller inte har sett dem alls kan man nu se dem här på Fotbollskanalen:

Här kan du se Medicis TV-krönikor

Publicerad 2012-03-07 09:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS