Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den violetta bomben sprängdes

Lorenzo Medici

Fiorentina och Della Valle-brödernas brist på satsning har varit en tickande bomb. Igår small det. 0-5 mot ärkerivalerna Juventus. Det var en kväll där Artemio Franchi kändes som förr, mycket folk och vackert tifo. Förhoppningarna fanns. De skulle dock snabbt grusas av ett tidigt Vucinic- mål och av Alessio Cercis överdrivna utvisning. Sedan barkade det helt åt skogen.

Fiorentinas problem började inte igår. Ägarna Della Valle har efter Cesare Prandelli-eran aldrig satsat, bara dragit sig mer och mer undan. De har oftare dragit på sig martyr-rollen än visat pondus. Samtidigt verkar sportdirektör Pantaleo Corvino tappat känslan helt. Ingen ny röd tråd. Avståndet mellan Della Valle och supportrarna har ökat. Irritationen likaså.

Nu har Fiorentina nuddat botten. Det kommer bli enorma protester den närmsta tiden. Kraven på att Della Valle måste sälja klubben kommer eka i deras öron. De kan sparka Delio Rossi hur många gånger de vill, de kan plocka tillbaka Sinisa Mihajlovic hur många gånger de vill. Problemen sitter inte främst där. De sitter hos dem själva och hos deras katastrofala mercato.

Annons

Fiorentina måste nu inse läget och bara kämpa för ett nytt kontrakt. Så illa är det. Sist Fiorentina åkte ur Serie A hade de ett lag som aldrig borde kunnat gjort det. Lite så är det nu också. Men i kaos är det svårt att göra resultat. De kan börja med att be en bön att Lecce inte vinner idag.

***

När jag såg Parmas rätt offensiva laguppställning fick jag en känsla av att de skulle kunna störa Milan, ge dem en match. En chans till en skräll. Men som så många gånger tidigare den här säsongen hade Milan inga problem att manövrera ut sina motståndare. Segern över Parma kändes som en promenad i parken. Antar att det är en blandning av för stor respekt från motståndarna och att de själva äger ett så pass skickligt passningsspel. Milan har alltså bara spelat två oavgjorda mot lag placerade åtta eller sämre. Resten är segrar. Det är så man bygger en scudetto.

Annons

Men än är ingen scudetto bärgad. Om Milan är den där cyklisten som försöker trötta ut sina konkurrenter är Juventus den där cyklisten som vägrar släppa kontakten helt. Segern över Fiorentina med 0-5 imponerade även om de fick en lätt resa igår.

Nu verkar man dessutom ha fått igång Mirko Vucinic. Han har ju allt i sig, det är bara det att han är lite för nonchalant för att plocka fram det vecka in och vecka ut. Hans spelstil på något sätt. Först mål mot Bologna, sedan mycket bra mot Genoa och igår ett mål och två assist mot Fiorentina. Det är Vucinic som är spelaren som kan avgöra på egen hand för Juventus och är en spelare man måste få igång. Det verkar man nu ha fått. Antonio Conte visste detta och hans envishet att fortsätta med Vucinic även när det gått dåligt har belönats.

***

Det håller verkligen på att bli spelare av Urby.

Annons

***

Alessio Cercis eftersläng var onödig och klantig men var inte en utvisning överdrivet? Det var en liten touch i baken på De Ceglie. Säkert rätt enligt regelboken men ibland borde domarna ha lite bättre känsla.

***

Serie A-matcherna hamnade egentligen lite i skuggan av vad som hände i England. Fabrice Muamba kämpar för sitt liv. Hela min kväll igår hade ett dystert skimmer över sig. Det var svårt att hitta glädjen att se gårdagens matcher. Jag hoppas jag får den åter idag.

Tankarna går till dig och din familj, Fabrice.

Publicerad 2012-03-18 09:41

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS