Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Prandellis revolutionära resa fortsätter

Lorenzo Medici

Italien möter Frankrike ikväll och Prandelli ställer upp med ett offensivt och intressant lag. Han kommer dessutom testa ett 4-3-3-system. Ett mittfält bestående av Montolivo-Verratti-Marchisio betyder massor av spelskicklighet och kreativitet och inte så mycket styrka.

Längre fram i banan har Prandelli valt Candreva (han förtjänar verkligen chansen) och El Shaarawy att flankera Balotelli. Mycket fart och genombrottskraft. Tanken med försöket 4-3-3 är säkert att försöka skapa större bollinnehav, något Prandelli vill men inte alltid lyckats med.

Prandelli fortsätter sin lilla revolution. Det nya Italien. Ett offensivare och mer kreativt Italien som lagt “catenaccion” till historien. Högre press och mer bollinnehav. Spelare tas ut mer på grund av deras tekniska förmågor än deras taktiska (undantag för Giaccherini, vad gör han i landslaget egentligen?) skicklighet. Det spelar ingen roll om du är 1,65 cm lång eller väger som en mygga, det spelar ingen roll om du är 19 eller 35 år, är du bra så får du chansen.

Annons

Självklart är Spanien förebilden, de visade att det gick att vinna EM- och VM guld med dvärgar som Xavi och Iniesta som ankare. Prandelli har säkert tagit inspiration av detta men vill ändå skapa sin egna variant.

Cesare Prandelli är den största banbrytaren i italiensk landslagshistoria. Att ta sig till EM-final är en svår sak men att förändra den italienska landslagsfotbollens mentalitet är ännu svårare.

Ikväll fortsätter Prandellis revolutionära resa mot Frankrike. Jag är inte så säker på att de kommer vinna, men jag är säker på att jag kommer bli underhållen.

***
Sampdoria-supportrarnas tålamod verkar gå mot botten. Ett 15-tal fans krävde samtal med Ciro Ferrara och fick ett möte med Ferrara och lagkapten Daniele Gasaldello bakom stängda dörrar. De kräver att laget plockar fram stoltheten och de vill se resultat. De blev säkert lovade stolthet och hjärta men resultat är inget man kan lova. Derby-matchen mot Genoa kommer naturligtvis bli helt avgörande för Ferraras framtid.

Annons

***
Fredy Guarins sträckning innebär att han missar matchen mot Cagliari. Typiskt när han var på väg mot storform.

Publicerad 2012-11-14 09:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto