Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ibras bostad, Cavanis mamma och en massa annat

Lorenzo Medici

Genoa tar sig an Atalanta ikväll i sin ångestfyllda bottenstrid. Nu är det bara tre poäng som gäller.  Senare möts Udinese och Lazio i Europa League-jakt. Blir det Antonio Di Natales kväll? Kan Lazio resa sig på nytt?

***
Mario Balotelli fick sitt straff reducerat till två matcher. Vilket alltså betyder att han ändå missar matchen mot Juventus.

***
Jag lovar att Edinson Cavanis brorsons hund snart har en tes om vart han hamnar nästa säsong. Nu har nämligen snart hela familjen Cavani yttrat sig om Edinsons framtid på mindre än en vecka.

Igår var det mammas tur. Hon sa att han ville spela någon annanstans än i Napoli nästa säsong. Av många anledningar känns mammorna ärligare än papporna i dessa sammanhang. Räkna med att Cavani lämnar i sommar. Kassaskåp-säkert.

***
Massimo Moratti skyddar Andrea Stramaccioni men har å andra sidan inte sagt att han med säkerhet blir kvar nästa säsong. Klart han inte blir. Flera tänkbara ersättare nämndes i Gazzettan igår:

Annons

Laurent Blanc– Romantiskt val men knappast någon garanti. Behöver nog tid på sig.

Walter Mazzarri– Kan bli förstavalet, vad vill han själv? stanna eller lämna Napoli? Spelarmaterial finns för 3-4-2-1.

Walter Zenga– Den enda anledningen att välja Zenga är väl för att han är en Inter-legend. Vilket tyder på att han är helt fel man.

Sinisa Mihajlovic– Samma som ovan fast han inte är i närheten av samma status som Zenga.

Zdenek Zeman– Vore helt galet, spännande och intressant att se om han skulle kunna ta revansch. Kommer dock inte hända.

Jag undrar fortfarande om det där ryktet om en klausul i Diego Simeones kontrakt (att han kan lämna för Inter) stämmer?

Kanske kan Inter slicka sina sår från sitt skadeinferno (alltså ärligt talat, vad har de för fys-stab egentligen?) med den här videon:

Annons

[youtubeplay id=”PPtkw4OBm7o” size=”medium”]

***

Jag har inte gett upp Dodo ännu. Jag tror fortfarande att det är en mycket bra spelare och att han kan lyckas i Serie A. Däremot tveksamt om han gör det som ytterback i en fyrbackslinje. Men som ytter i 3-5-2? Absolut.

***
Sanchez, Higuain eller Benzema? Alexis Sanchez alla gånger. Gillar tanken på att Conte kan spetsa till honom och göra honom till en 15-20-målskytt. Om inte annat vore det coolt med en chilensk trio (om Isla köps loss förstås).

***

Zlatan söker bostad i Milano. Vilket alltså innebär att han fortfarande är aktuell för Juventus och inte Milan eller Inter. Vi ska inte inbilla oss något annat.

***

Jag har alltid försvarat Mattia Destro och sagt att det kommer lossna, att han är en framtida italiensk Serie A-stjärna. Nu är han kanske en liten bit på vägen.

Annons

***
Det är svårt att plocka ut en domare som man tycker har varit bäst den här säsongen då de flesta har någon plattmatch att falla illa på. Men min favorit är nog Daniele Orsato. Hans säsong har varit hyfsat jämn.

Min runner-up är nog Giannocaro. Trots att han gapar lite för mycket försöker han att inte blåsa för mycket vilket brukar innebära bra flyt i spelet. Luca Banti kan kanske vara topp tre. Paolo Valeri är nog längst ner på min lista. Men det är tufft om bottenplatserna.

***
Palermo saknar troligen både Fabrizo Miccoli och Josip Ilicic i derbyt mot Catania. Hårt bakslag.

***
Serie A-klubbarna vill ändra till tre icke-EU-spelare i varje lag til nästa säsong. De vill också att en tränare som fått sparken ska kunna ta en annan klubb under säsongens gång (idag måste de vänta till säsongen efter).

Annons

***
Hur mycket kommer Udinese tjäna på spelarförsäljningar i sommar då? (Cuadrado, Armero, Asamoah, Isla kan alla köpas loss, Muriel Benatia och Pereyra lär de kunna dra in del pengar på. Och visst har Gabriel Silva och Piotr Zielinski sätt spännande ut på sistone som nästa guldkalvar. Vi ska heller inte glömma Cristian Battocchio och Matej Vydra som parkerats i Watford.

Är förresten inte Gianfranco Zola också installerad där i väntan på att ta över efter Guidolin?

***
Trevlig Calcio-helg på er.

Publicerad 2013-04-20 10:36

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto