Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Italien ska gräva guld i Frankrike

Lorenzo Medici

Italien är klart för nästa sommars äventyr i Brasilien. VM-Slutspelet. Den största fotbollsturneringen. Prandelli har byggt upp ett landslag som har skapat förväntningar på framgång. Med EM-Silvret och nu senast en bra Confederations Cup-turnering i bagaget kommer Italien räknas som en av turneringens favoriter. Kanske inte en av 2-3 huvudfavoriter (Brasilien, Spanien och Argentina) men definitivt därefter tillsammans med t ex Tyskland, och Holland.

Detta italienska landslag vars grundbultar är inslagna av en granithård backtrio från Juventus, ett landslag som fortfarande närs av Pirlos magiska fötter och som frodas genom Balotellis stjärnstatus.

Men för mig är det fortfarande mer framtidens landslag än nutidens. Om vi väntar lite till kommer spelare som t ex Insigne, El Shaarawy, Verratti; De Sciglio, Balotelli vara ännu bättre. Och ryggraden i Azzurri.

Det finns massor av talang och skicklighet hos spelare som Alessio Cerci, Antonio Candreva, Giuseppe Rossi, Angelo Ogbonna, Riccardo Montolivo, Claudio Marchisio, Andrea Ranocchia, Manolo Gabbiadini. Spelare som precis börjar kliva in i sina bästa åldrar för att hitta sin topp.

Annons

Jag har inte jättehöga förväntningar inför VM nästa sommar. Jag inbillar mig inte att det  italienska landslaget ska ta sig till final. Jag tror inte Gli Azzurri kommer komma hem från Brasilien med någon medalj.

Men till EM i Frankrike 2016 är det en annan sak. Där kan Italien komma att gräva guld.

Publicerad 2013-09-11 08:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto