Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Små marginaler och stora taktiska beslut tog Inter upp i topp

Lorenzo Medici

Det var både en fantastiskt bra och intressant match när Inter och Roma gjorde upp om poängen långt där uppe i tabellen.

En tabell som Inter skulle komma att ändra om och ta sig längst upp på innan kvällen var över. Men det skulle krävas mycket hjärta, starkt försvarsspel och en hel del flyt för att det skulle gå vägen.

Det var ju Serie A:s “bästa försvar” (Inter) mot Serie A:s “bästa anfall” (Roma) som möttes. På många sätt skulle matchen faktiskt komma att spegla det. 

Roma skapade fler chanser än Inter och hade mycket väl kunnat få med sig en poäng om inte Handanovic gjort en toppmatch. Men Murillo och Miranda är också ett ljuvligt mittbackspar som bara blir bättre och bättre. De läser av spelet och är väldigt duktiga i närkampsspelet. Igår var de riktigt, riktigt bra.

Men den största försvarstriumfen stod Roberto Mancini för. Hans drag att handplocka Nagatomo och D´Ambrosio för att ta hand om speed-kulorna Gervinho och Salah var ett genidrag. Japanen matchade egyptierns snabbhet och var mästerlig i sin uppgift.

Sedan fanns det även en offensiv skillnad i Inter. Mauro Icardi var petad och i den första halvleken kändes Inters offensiv mer fartfylld och variationsrik. Både Ljajic och Jovetic är ju mer rörliga än argentinaren, löper över större ytor och är skickliga på hitta varandra med små tekniska nummer. Tillsammans med Brozovic skapade de ofta fina trianglar och små fina lösningar.

Jag tror fortfarande att det bästa för Inter borde vara att hitta en lösning där Icardi ingår samtidigt som offensiven borde vara av högre hastighet och mer kreativ. Men det vi såg igår är att det kanske inte bara handlar om att Icardi får för lite bollar utan även att han faktiskt kanske inte är tillräckligt rörlig. Det är en komplex och en inte helt lätt situation.

Det blir i vilket fall väldigt intressant att se om Mancini kommer fortsätta att peta Icardi eller om det mest var ett sätt att “väcka” honom.

Gary Medel måste också nämnas. Hans energi, offervilja är mycket viktig för laget. Att han fick göra matchens enda mål igår var på något sätt rättvist.

För Romas del fanns det egentligen inte så mycket att gräma sig över. Man gjorde en bra match och kunde absolut fått med sig ett oavgjort resultat. Det var väldigt små marginaler som avgjorde. Man är bara en poäng efter Inter och det är en fasansfullt många poäng kvar att spela om.

Det som möjligen oroar en aning är Edin Dzeko. Han kan mycket mer. Framför allt kändes han antingen för trög eller för nonchalant i de avgörande lägena. Eller så var det en blandning av de två. Det fanns ett moment i första halvlek där han borde varit först på bollen och gjort mål, men där D´Ambrosio hann före. Det kändes inte som om bosniern var på tillräckligt på hugget. Och sådant kan avgöra den här typen av matcher.

Sedan finns det frågetecken för hur bra han passar in med Salah och Gervinho som båda vill attackera mot mål med fart. I teorin borde det fungera, men det känns som om det är något som inte klickar.

Det vi fick se igår var en riktigt bra match, mellan två riktigt bra lag. Både Inter och Roma känns tillräckligt starka för att fortsätta slåss i toppen ända in i maj.

Det beskedet var nog framför allt skönt för Inter.

***
Juventus var illa ute i derbyt mot Torino. 1-1 hade naturligtvis gett dem en jobbig huvudvärk och en ännu jobbigare tabell att titta på. Men de gjorde precis som förra säsongen. Mål på övertid.

Annons

När Allegri i slutet av matchen bytte ut Dybala mot Alex Sandro var det säkert många som höjde på ögonbrynen, inklusive mig.

Men man måste ge Juve-tränaren att det var från kanten och just Alex Sandro som målet skapades ifrån. Att det fanns en hel del flyt i att Hernanes liggandes fick fram bollen och att Cuadrado knappt fick bollen över mållinjen är en annan femma.

Vi ska inte glömma bort att Juventus haft en hel del oflyt under säsongen och att de faktiskt kanske förtjänade lite retroaktivt flyt den här gången. Det var bara lite lustigt att de lyckades göra i princip precis samma sak som i fjol. Mindre lustigt för Torino naturligtvis.

För övrigt var Pogbas mål en riktig pärla, Khediras upprepade skador är ett problem och att Buffon faktiskt räddade Juve vid ställningen 1-1.

 

Publicerad 2015-11-01 07:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto