Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den tyska käftsmällen

Lorenzo Medici

Om matchen mot Spanien gav det italienska landslaget lite hopp inför sommarens EM så raserades det rätt rejält efter den tyska käftsmällen igår.

Även om vissa vill kalla Contes laguppställning för experimentell så kan vi kan lungt konstatera att Italien känns fjärran Tysklands kvalité. De har liksom bättre bollspelare på de flesta positioner.

Contes trebackslinje blev ett fiasko och även om försvaret hade stora problem med den tyska offensiven var roten till bekymren på mittfältet. Montolivo och Thiago Motta bildade centralt par vars tempo är från en annan tidsålder. Det gick för långsamt, för mycket i sidled och sällan kunde de förse anfallet med bra bollar. Jag saknade Marchisios skicklighet och Parolos löpvillighet och Sorianos dynamik.

Yttrarna Florenzi och Giaccherini var båda bleka och hamnade i ett förgängligt mellanläge där de aldrig attackerade och försvarade sig illa. Framåt var Zaza, Insigne och Bernardeschi alla små besvikelser, men fick också få vettiga bollar att jobba på. Egentligen fanns det bara ett El Shaarawy-inhopp att glädjas åt.

Den italienska förbundskaptenen lär inte peta gamla favoriter hur som helst, men jag hävdar att Conte verkligen borde utvärdera om spelare som Motta, Giaccherini och Montolivo ens har i en trupp att göra. Det är drygt två månader kvar till EM och förhoppningsvis blottade den tyska käftsmällen de brister som finns i det italienska laget.

Problemet är att även om man söker felen och rättar till dem så vet jag inte hur långt det räcker.

Mina omdömen:

Buffon
Var inte direkt ansvarig för något av baklängesmålen, men var heller inte så bra som han brukar vara.

Darmian
Kändes bolltrygg emellanåt, men klantade sig på 2-0-målet vilket tydligt visade att han inte är någon central försvarare. Är bättre som ytter.

Bonucci
Hade stora problem med de tyska anfallarna och framstod ofta som klumpig och trög. Omgivningen i Juventus är en sak, omgivningen i det italienska landslaget är en annan.

Acerbi
Startade hyggligt, men desto längre matchen gick desto tydligare blev det att Italien inte längre producerar mittbackar som förr.

Florenzi
Bollen var mestadels på hans motsatta sida, men Florenzi var också ovanligt feg i offensiven. Hamnade ofta på mellanhand och missade en del i sina defensiva uppgifter.

Thiago Motta
Trög och spelade mer eller mindre i sidled hela tiden. Du hade kunnat sätta in typ Alessandro Gazzi och ingen hade märkt någon skillnad. Håller inte när nivån höjs.

Montolivo
Jag skulle kunna skriva ungefär samma sak som om Motta med den skillnaden att han försökte sätta bollarna framåt och på djupet emellanåt. Problemet är att han inte är någon Pirlo.

Giaccherini
Såg pigg ut i typ tio minuter för att sedan falla in i en serie misslyckade bollbehandlingar och positionsmissar. Hade enorma problem på sin kant.

Insigne
Fick lite vettigt att jobba på, men vågade också för lite.

Zaza
Hade en tuff kväll med starka försvarare i ryggen. Kunde dock gjort bättre i vissa lägen.

Bernardeschi
Var usel i den första halvleken, spelade upp sig en aning i andra, men klantade sig också på straffen. Att möta Tyskland är inte som att möta Carpi på en söndag. Nu vet nog Bernardeschi skillnaden.

El Shaarawy
Hade en del flax på sitt mål, men var också pigg och initiativrik när han kom in.

Okaka
Jag anser att Italien har bättre anfallare att välja på och Okaka gjorde inget igår som fick mig att ändra min åsikt.

Parolo
Kom in när det var försent. Borde ha startat.

Annons
Publicerad 2016-03-30 10:13

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto