Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

När släpper man sitt favoritlag - och vilka pengar är det nej tack till?

Lundhs Krönika

I måndags kväll brast alla fördämningar.
Ett sent segermål fick mig att skrika vilt och krama okända män och kvinnor.
Någon dag senare är Leeds amerikanska ägare på väg att köpa Glasgow Rangers och jag vill ut.

Foto: Bildbyrån.

Om jag hade kunnat frysa mitt känsloliv precis efter att Joe Rothwell vänt bort Sunderlands back och hittat Pascal Struijks panna med sitt inlägg hade jag gjort det. Bollen gick via Struijk i nät och det betydde 2-1 till Leeds och på matchuret stod det 90+6. 

Två sena mål fick måndagskvällen att bli magisk. Det stod 0-1 länge och känslan var att det skulle sluta med förlust. Allt som oftast gör den typen av matcher det och alla vi som håller på lag har upplevt det många gånger. Frustrationen vid slutsignalen när det går åt helvete.

Jag hade åkt ensam till Elland Road och hade inte snackat mycket med de som satt runt om kring mig på läktaren, långt ut på ena långsidan. Tillfälligheterna gjorde att vi satt rakt i linje med Sunderlands mål och kunde följa bollen hela vägen in i nätet vid både 1-1 och 2-1.

Annons

Direkt efter var minnet suddigt och det hängde inte ihop med ett par öl före avspark utan den galna glädjen. Och plötsligt exploderade ljudkulissen på Elland Road och jag kastade mig i armarna på både mannen till höger och kvinnan till vänster. I vilken ordning är oklart, det var bara en eufori som är svårslagen.

Nu har jag sett segermålet i repris gång på gång. Plus återupplevt den Maranata-liknande stämningen vid slutsignalen när ljudanläggningen pumpade ut de lokala hjältarna Kaiser Chiefs låt ”I Predict A Riot” och alla utom Sunderlands 3000 tillresta supportrar gjorde allt för att överrösta låten som ekade över Elland Road.

Efter en upplevelse som den i måndags kan jag nästan glömma Långfredagen 2019 då Leeds förlorade med 1-2 mot Wigan med Jonas Olsson i backlinjen. Trots att Leeds var en man mer i över 75 minuter. Trots att Leeds fick en straff som man brände. Trots att Leeds tog ledningen. Och trots 15 klara målchanser.

Annons

Tyvärr har det varit betydligt fler Wigan-upplevelser med Leeds än Sunderland-aftnar för min del, men en kväll som den i måndags väger upp mycket. Likadant är det med de flesta av mina lag men betydelsen av dem går inte är förringa. Det är väl det allra viktigaste av allt oviktigt i livet och är en nyttig ventil.

Det är naturligtvis underligt att känna så starkt för ett lag i England som jag fastnade för på 1970-talet och därefter har följt på olika sätt. Ändå är jag inte ensam, vi är många runt om i världen som fastnat för lag i England, Spanien, Italien, Tyskland och så vidare. Känslor som är svåra att styra, men de var härliga i måndags.

Några dagar senare fick jag se att Leeds Uniteds ägare vill köpa Glasgow Rangers. Ibland beskrivs det felaktigt att NFL-laget San Fransisco 49:ers äger klubben, men det är inte korrekt. Det är ett riskkapitalbolag som har kopplingar till 49:ers men som tar in kapital från en blandning av rika människor som alla vill investera i fotbollsklubbar.

Annons

Nu har de riktat in sig på den skotska jätten Glasgow Rangers som slitit med ekonomin sedan man gick i konkurs och fick starta om längst ner i seriesystemet. Det kan vara första steget mot ett multiklubbsägande för 49ers Enterprises som bolaget heter och där Rangers kan bli en del i ett nätverk.

Sedan tidigare har 49ers Enterprises sålt en del av Leeds United till Red Bull. Energidrycken är både sponsor till Leeds och minoritetsägare i klubben. Många supportrar är rädda att de amerikanska ägarna kanske släpper in Red Bull än mer och vad det kan betyda. Klubbfärger? Klubbmärke? Ja, det är skräckscenarion som valsar omkring.

Inte sällan träffar jag fotbollsintresserade som säger sig ha helt släppt den internationella fotbollen. Precis som att det för två år sedan var vanligt att höra en del fotbollssupportrar säga att de inte sett en enda minut från fotbolls-VM i Qatar. Kanske är det korrekt att folk lägger ligor, lag och långa turneringar åt sidan.

Annons

Alla har vi våra gränser. Eller har vi det? Jag vet egentligen inte var min går. Det slog mig när jag läste att många svenska journalisters favoritlag Tottenham kunde få qatariska ägare. Skulle Simon Bank släppa Spurs? Erik Niva? Eller kan man se bortanför ägarna?

Än värre är det naturligtvis för de som vuxit upp i närheten av Paris SG, Newcastle eller Manchester City och lärt sig älska klubbarna. Nu har de fått se nationalstater eller makthavare i tvivelaktiga regimer ta över klubbarna. Å ena sidan framgångar, å andra sidan i vilket syfte. Vart går din gräns?

Det är lätt att tro att det bara handlar om utländska favoritlag. Supportrar till svenska föreningar har gärna velat sätta stopp för träningsläger i exempelvis Qatar eller Förenade Arabemiraten. Men att sälja spelare dit är inte lika problematiskt. Blåvitt valde bort läger där, men sålde Johan Bångsbo dit och det finns fler exempel.

Annons

Miljarderna från Qatar, Förenade Arabemiraten, Ryssland, Kina och numera Saudiarabien har vällt in i fotbollsvärlden. Något alla tjänat på indirekt och även svenska klubbar som sålt spelare. Precis som att Uefa och Fifa tar in miljarder från qatariska Bein Sports kring rättigheter eller sponsorer från länder många hade ifrågasatt.

En hel del av de miljonerna hamnar i svensk fotboll indirekt via bidragen till SvFF eller att klubbar som deltar i Europa-spelet får del av ymnighetshornet hos Uefa. Faktum är att även de allsvenska klubbarna som inte når Europa får också miljoner av Uefa. Är det rätt att ta emot de pengarna? Varför inte?

Svensk elitfotboll har sett till att domarna bär reklam för kinesiskägda MG. Sef bjöd in oligarkägda Dazn (som nyligen fått saudiska Pif som minoritetsägare) att buda på sändningsrättigheterna. Dazn-ägaren Len Blavatnik blev rik i samband med Sovjets sönderfall och statens tillgångar blev privatiserade och det var nog knappast fair play.

Annons

Ukraina satte in sanktioner mot honom efter Rysslands invasion även om Blavatnik förnekar att han står Vladimir Putin nära. Han har kritiserats för sin hjälp att kontrollera medier i Israel åt premiärminister Netanyahu. Under åren har Len Blavatnik pumpat in 100-tals miljoner i olika institutioner i västvärlden och blev dubbad av drottning Elizabeth II 2017 som tack för hans filantropi.

Hade de pengarna varit okej? Det är inte långsökt att tänka sig att Dazn skulle sluka TV4 om man vill in i Sverige. Eller Viaplay för Norden. Ja, jag leker med tanken men Viaplays ena storägare Canal Plus är högeranstruken. Eller en högerradikal miljardär, enligt Jan Scherman. Det kanske är kanon? Eller skulle man dra?

Går det ens att ha gränser för vad ens favoritlag gör? Eller var pengarna kommer ifrån? I en globaliserad värld där datorer, telefoner, kläder, bilar och mycket annat jag och ni andra använder kommer från Kina. Eller där vi behöver gas från Qatar och olja från Saudiarabien. Och där vårt pensionskapital jagar avkastning runt om hela världen och sällan står upp för några andra värderingar än profit.

Annons

Livet är enklare om man vänder bort blicken från det komplicerade i världen och bara njuter av ett sent segermål. Alternativt blir frustrerad över en förlust och sedan blickar framåt mot nästa match. Skit i det problematiska. På ett sätt önskar jag att det fanns en gräns för mig där jag släpper mina favoriter, men är rädd att det sista jag vill mista i en orolig värld är just den verklighetsflykten.

Publicerad 2025-02-22 kl 08:30

Avslutningsvis...

Helgens måste
Skriva på ett framtida bokprojekt. 

Helgens avstå
Utsvävningar. 

Veckans ordförandekamp
Valberedningen i Svensk elitfotboll överraskade när man förlängde sin deadline för nominering av kandidater från i onsdags till kommande måndag. Själva årsmötet är 21 mars. Uppenbart att storklubbarna i allsvenskan jobbar för att ta fram ett alternativ till Jens T Andersson. Den förre AIK-vdn (och många andra roller) nominerades av sju klubbar häromveckan varav Elfsborg och Häcken väger tyngst. AIK vill inte ha tidigare vd:n Andersson och inte Hammarby heller. Djurgården säger inget utåt, men misstänks av många att driva på i samma riktning. Malmö FF är skeptiskt precis som Blåvitt. Klart är att Simon Åström lämnar för att bli ordförande för fotbollsförbundet och då måste man hitta en ersättare till honom. Förutom Jens T Andersson nominerade Gais sin tidigare ordförande och nuvarande styrelseledamot Roland Blomstrand i veckan. Stefan Alvén är intresserad av att bli Sef-ordförande men har ännu ingen nominering. Eventuellt kommer moderklubben Landskrona Bois nominera Alvén, men han verkar svårt att få drag kring sitt namn. Förre generalsekreteraren Mats Enquist ska vara sugen på uppdraget, men inte heller han har blivit nominerad. Sedan tidigare har Häckens ordförande Anders Billström tackat nej till en fråga om att ta uppdraget precis som Djurgårdens vd Henrik Berggren. Även Sirius förre klubbdirektör Christer Abrahamsson sägs ha sagt nej tack. Sef införde klubboberoende ordförande när Lars-Christer Olsson blev vald till ordförande 2012. Det innebär att exempelvis Blomstrand, Billström och Berggren måste lämna sina klubbuppdrag för att bli Sef-ordförande. Det ryktas återigen om Ylva Johansson som möjlig kandidat. Hon har flyttat hem från Bryssel efter tiden som EU-kommissionär och är sugen på uppdrag inom fotbollen. Frågan är om hon är rätt person? Hennes senaste fotbollsuppdrag i Stockholms FF fick ett negativt efterspel då det visade sig att en förskingring skett på förbundet. Och där en del av det inträffat under hennes tid som ordförande. Under fredagen kom Fotbolldirekt med uppgifter om att Lars-Christer Olsson kan göra comeback fyra år efter att han avgick. Det ska vara Malmö FF som vill nominera honom. Intressant att Olsson känner ett sug att återkomma och det är knappast framåtlutat. På måndag får vi se vem storklubbarna enats om – om de kan enas om ett namn – och sedan är det upp till valberedningen att nominera en kandidat. Det kan dock bli strid in på årsmötet som det blev 2021 då Jens T Andersson ställde upp i valet mot valberedningens kandidat Ove Sjöblom (tidigare Sirius-ordförande). Det blev lika i antalet röster i själv valet. Lottdragning avgjorde till Jens T Anderssons fördel, men han klev av ett år senare. Ny chans nu? Det går inte att räkna ut Andersson, men för hans kandidatur var det knappast positivt att valberedningen förlängde nomineringstiden. Det måste tyda på att en hel del klubbar är negativa till Jens T Andersson.

Veckans oerhört väntade "investering"
Det har talats om det länge och nu blev en saudisk miljardinvestering i Dazn verklighet.  Det är en del av den saudiska investeringsfonden Pif som skickar in en miljard dollar (dryga tio miljarder kronor) i Dazn. Lustigt nog exakt lika mycket som Dazn betalade till Fifa för rättigheterna till klubblags-VM i USA i sommar och som Fifa hade svårt att sälja. Att Saudiarabien fick herr-VM 2034 av Fifa utan någon motkandidat är givetvis bara en slump.

Veckans läsning
Ny satsning på intervjuer med gamla fotbollsprofiler. Senast är en intervju med Jasmin Sudič som fick lägga av efter fyra korsbandsskador. Nu har han bytt karriär.

Veckans härliga hockeyjournalist mot strömmen
Det var uppenbart hur många journalister som bevakade Four Nations tappade perspektivet i en hittepå-turnering som fick makalös draghjälp av president Donald Trumps aggressivitet mot Kanada. Därför var det skönt att läsa Aftonbladets Mats Wennerholm som vågade svära i NHL-kyrkan: ”Har kastat ett getöga på Four Nations och precis som jag misstänkte har det påmint mer om en All Star-helg än en riktig turnering. Jag har fortfarande inte begripit vad man spelar om egentligen, förutom prestigen. Arrangörerna får tacka Donald Trump för att han gjort matcherna mellan Kanada och USA till något som påminner om gamla tiders storpolitik som det var mellan Kanada och Sovjet. Det hade varit bättre med en utmanarserie mellan bara de två lagen. Och Sam Hallam måste väl kvala in på listan över Sveriges sämsta förbundskaptener vid det här laget, med tanke på det usla facit Tre Kronor haft i Euro Hockey Tour. Han har varit en riktig besvikelse. Växjö-hockey verkar inte funka internationellt.” Tänk att Sverige var utslaget efter två matcher och ändå gick en del bevakande journalister ”bananas” över en seger mot USA som redan var finalklart.

Veckans EM-genrep
Sverige slog Danmark borta i Nations League och skaffade ett visst övertag inför sommarens EM-möte i Schweiz. Vilket mål av Fridolina Rolfö. 

Veckans nykterhet
Skönt att SvFF:s disciplinnämnd inte gick hårdare åt Pawel Cibicki och IFK Värnamo. Även om man förlänger avstängningen med sex veckor kan han gå i gång i mitten på maj. Cibicki är värd en andra chans efter den långa avstängningen och sedan är det upp till honom att klara av det.

Veckans läsarbrev I
Hej Olof! Jag tänkte kommentera lite kring podden med Svante Samuelsson och specifikt delen om akademier och hur han anser att debatten blir sne. Jag har försökt korta ned så mycket som möjligt så ber om ursäkt på förhand för att det blev lite för långt trots mina försök att fatta mig kort. När dessa personer som antingen är för en tidig akademi eller eventuellt som i Svantes fall representerar klubbar som är för tidig akademi (vet inte om allt han säger är egna åsikter eller officiellt ställningstagande) så kan det vara värt att låta de elaborera vidare kring de exempel de tar ut. Tex svarar Svante ” - Framförallt de individuella sporterna. Det är ingen som tycker att Armand Duplantis eller Truls Möregårdh skulle spelat mer innebandy när de var unga.” Då hade det varit intressant att låta de beskriva hur Duplantis och Möregårdh faktiskt arbetade för att nå toppen och vad fotbollen inspireras av från dessa herrars resor. För sanningen är att de ofta bara drar till med ett exempel. Har de verkligen koll på vad Duplantis och Möregårdh faktiskt gjorde i sina unga dar? Duplantis: ” Men det var inte enbart stavhopp som gällde för den unge Duplantis. Under sina tidiga år ägnade han sig åt flera sporter, där framför allt fotboll och baseball stod för det största engagemanget. Helena Duplantis minns att det tog mer tid än stavhoppet. ”Vi reste runt överallt med fotboll och baseball tills det att han började high school. Friidrott och stavhopp, det var mest latjolajban i trädgården. Jag tror det var när han första gången var med på ungdomsvärldsmästerskapen i Colombia 2015 som det verkligen kändes som att han verkligen hade en framtid inom stav.” Ur GP (Armand Duplantis familj berättar - sådan är stavhopparen privat | Göteborgs-Posten) Duplantis gör alltså en större satsning vid en senare ålder och spelar mer ”innebandy” i unga dar vilket gör att han inte kan användas som ett exempel för att lyfta fram hans poäng. Fotbollen kräver ganska mycket, och akademier som har tidig selektering och kräver mycket tid kan trycka bort möjligheten för barnen att delta i andra idrotter och få andra typer av egenskaper. Dessutom finns en retorik, främst i Stockholm, att om du inte går i dessa dyra och tidskrävande akademier så kan du inte nå toppen, något som inte alls verkar kunna backas upp. Duplantis blev sin sports största trots (eller tack vare?) att han prövade på flera idrotter och en satsning påbörjades lite senare vill då fotbollen få fram fler och bättre talanger kanske SEF och SVFF snarare ska göra tvärtom och initiera samarbeten med andra förbund för att koordinera möjligheter för barn att prova på så många idrotter som möjligt. Möregårdh börjar däremot tidigare och flyttar redan vid 12 års ålder för att spela mer pingis även om han också var aktiv inom andra idrotter innan dess (tennis och fotboll) och utan att ta något från Möregårdh så har han än så länge gjort några bra turneringar och det är lite osäkert på om han blir en världsstjärna eller blir en av dessa idrottare som bara har en fantastisk säsong. Jag har själv alltid varit nyfiken om vad som gör unga fotbollsspelare bra även om jag själv aldrig bedrivit forskning eller varit särskilt aktiv inom idrottsvärlden. Jag kan hålla med vissa akademiförespråkare som tycker att forskningen är lite tunn men båda sidor försvarar sina perspektiv alldeles för självsäkert i relation till de fakta som finns för att backa upp deras påståenden. Idrottares framgångar verkar kunna uppkomma både från en tidig elitsatsning (tex Max Verstappen i F1) eller från en bakgrund av multisporter (tex Roger Federer) så sanningen är nog att det finns andra faktorer, vissa okända, vissa komplexa, som är viktigare och/eller som vi inte upptäckt än. Trots det förespråkar många ledare att deras sätt är det rätta. En studie från Karolinska Institutet i år (Bra fotbollsspelare är snabbtänkta men inte alltid tillmötesgående | Karolinska Institutet Nyheter) verkar tyda på att personlighet och anpassningsförmåga är viktigt men där tittar de på slutprodukten och inte på om det går att överföra och lära ut sådana egenskaper. Det är synd att AIK, under press av ungdomsledare och supportrar, avslutade sitt försök med akademier som började i senare ålder. Kritikerna skyllde på att AIK började halka efter sina konkurrenter men kollar man upp deras projekt så hann det inte ens gå en generation av spelare under det nya systemet innan det skrotades. Det var först i år som första kullen av det nya systemet skulle fylla 15 år och man kunde göra bedömningen av vilken kvalitet de håller. Därifrån är det ännu två-tre år till innan vi vet hur nya systemet påverkade antalet spelare som tog klivet till a-laget. Nu är experimentet avslutat och vi får ingen ny kunskap. Dessutom påverkades AIK negativt av andra händelser som tex rapporterna i media om att kriminella hängde vid deras träningsanläggningar och med oroliga föräldrar är det inte otänkbart att de valt andra alternativ för sina barn som inte är enbart sportsliga. Jag hoppas att några klubbar vågar vara annorlunda så att vi kan testa både forskningen som nya idéer men det kräver öppna sinnen från både ledningar som tränare och tyvärr ser jag tendenser i motsatt håll. Med vänlig hälsning Stefan 

Svar: Reaktion på poddintervjun med Sef:s sportchef Svante Samuelsson. Där han bland annat uttalade sig om Duplantis. Det är uppenbart att frågan om talangutveckling är fortsatt laddad och du är inte ensam om att ha reagerat på det många ser som ”anekdotisk bevisföring” av Samuelsson. Klart är att om färre håller på och fler lägger av utav unga idrottare är det negativt. Utbudet av idrottare blir färre. Det är en balansgång att kunna utmana de som är mest drivna i unga år och samtidigt behålla de andra som av olika skäl inte är lika drivna eller fysiskt utvecklade vid en viss ålder.

Veckan drömlottning
Djurgården har möjlighet att gå långt i Conference League. Först Pafos i åttondelsfinal och om man tar sig vidare är det Rapid Wien eller Borac Banja Luka.Ingen omöjlighet att nå semifinal där dock det är troligt att Chelsea väntar och det kanske är väl knepigt. Oavsett det är det upplagt för en rolig Europa-våra för Djurgården. 

Veckans läsarbrev II
Hej! Dags att hålla med dig. Mycket spelare från rika kommuner i norra Stockholm. Följer HTFF och har en klar blick varifrån talangerna ofta kommer ifrån. Hälsar Robert  

Svar: Mejl apropå ett läsarbrev förra veckan. Fördomen i läsarbrevet var att det inte kom talanger från Djursholm, Hovås och andra områden för bättre bemedlade, men Robert som har koll på HTFF backar att det visst kommer talanger därifrån.

Veckans journalistik
Uppdrag Granskning om Adam som omhändertogs av sociala myndigheter. En tre delar lång mardröm, men där journalistiken bidrar till att ändra på livet för både Adam och hans pappa. Även magasinet Filter har tidigare skildrat ärendet i Helsingborg.  Skrämmande att ta del av det hela, men glad att journalister orkar och kan granska myndigheterna.

Veckans fortsatta pengakris
Strömningsgjätten Dazn är i fortsatt konflikt med franska Ligue 1. I förra veckan stämde den franska ligan strömningsjätten för att man inte betalat för rättigheterna. Svaret från Dazn blev en stämning på 6,4 miljarder kronor. Inget optimalt läge för de franska ligaklubbarna.

Veckans Champions League-tips
Slutspelshalva 1: Paris SG-Liverpool, Club Brügge-Aston Villa, Real Madrid-Atlético Madrid, PSV Eindhoven-Arsenal ger följande kvartsfinaler: Paris SG-Aston Villa och Arsenal-Real Madrid och följande semifinal: Real-Madrid-Paris SG.

Slutspelshalva 2: Benfica-Barcelona, Dortmund-Lille, Bayern München-Bayer Leverkusen, Feyenoord-Inter ger följande kvartsfinaler: Barcelona-Lille, Bayer Leverkusen-Inter och följande semifinal: Barcelona-Bayer Leverkusen. Tror alltså på Real Madrid-Barcelona i final i Champions League. 

Veckans bonusdiskussion
I fredagens avsnitt av podden Allsvenskan enligt Lundh och von Knorring diskuterade vi ”signing bonus” till Arnor Sigurdsson. Ni kan lyssna här. Bakgrunden var Fotbolldirekts uppgift om tolv miljoner kronor i bonus för att skriva på. Samt frågan ”om någon allsvensk spelare har varit högre betald än islänningen?”. Vi drog en rad exempel på spelare som fått bättre betalt i form av bonusar för att skriva på. Nu har dessutom uppgifter nått mig om att Malmö FF ska ha betalat en bonus på 25 miljoner kronor till islänningen. Vi får väl vänta in att Anders Norlén räknar baklänges via inbetalda arbetsgivaravgifter för att veta vad det landade på. Klart är att det är förmånligt för alla parter att klubben ger spelaren en rejäl bonus för namnunderskriften och innan han flyttar till Sverige. Då blir det bara 15 procents skatt och nettot blir bättre för spelaren. Att generera samma netto med spelaren boende i Sverige blir betydligt kostsammare.

Veckans på tiden
Regeringen ska utreda hur man stoppar olicensierade spelbolag#mce_temp_url#. Något som är ett måste för att skydda konsumenter men även se till att det är intressant att vara licensierad. 

Veckans fortsatta MFF-offensiv
Inte nog med Arnor Sigurdsson. Malmö FF är på väg att knyta till sig serbiske talangen Mihajlo Cvetkovic. Det talas om 33 miljoner kronor i köpesumma för 18-åringen vilket skulle göra det till det dyraste köpet sett till transfersumma, men när det handlar om helheten kan nog några av ovan hemvändare ha varit dyrare. 

Veckans läsarbrev III
Hej Olof  Följer denna pajkastning/maktdemonstration på olika medier sägs ju att man inte ska blanda ihop politik med sport och kultur ..men i detta fall kan jag inte låta bli! Undra hur det blir när usa, canada och mexico ska dela på fotbolls vm nästa år 2026. Om det buas på en hockeymatch där dom bästa är med 4 nations och slagsmål bryter ut efter 5 sekunder mellan canada och usa hur kommer det då inte bli i och under vm i fotboll! Undrar vilket land läs Canada och eller Mexico som hoppar av först!?  Är ju ett tag kvar..Bara en tanke!! Hälsningar Per

Svar: En relevant fråga och det är klart att det är bökigt. Återstår att se om fotbollen förenar som Fifa-basen Gianni Infantino påstår. Han verkar se upp till Trump att döma av hans instagram-konto.Vilket bör tala för att Kanada och Mexiko kan bli sura ju närmare vi kommer om inte Trump tonar ner sin aggressivitet mot grannländerna.

Veckans siffror

764. Malmö FF:s egna kapital är numera på 764,2 miljoner kronor efter att ha omsatt 660 miljoner och gjort ett överskott på 62 miljoner. Imponerande att klubben fortsätter att excellera ekonomiskt och man redovisar en rad rekord en likviditet på 317 miljoner varav 310 i kassa och bank.

Veckans låt
”I Predict A Riot” – Kaiser Chiefs.

Veckans siffror II
32 548 000. Antalet kronor som Malmö FF betalade till agenter och förmedlare 2024. Nästan dubbelt så mycket som 2023 då det gick 17 327 000 miljoner till agenter. Kan misstänka att man fick dela med sig en del vid försäljningen av Sebastian Nanasi och Derek Cornelius. 

Veckans Leeds United
Seriefinal borta mot Sheffield United på måndag kväll. Premier League är nära, men ändå långt borta.

Veckans poddgäst
Taha Ali är gäst och Malmös spelare talar om den spetsade konkurrensen i truppen, om intresset från klubbar i Europa, om när han förhandlade bort sig med Henrik Rydström och om att det inte finns en väg till att bli elitspelare. Sedan tidigare finns över 460 intervjuer via denna länk. God lyssning!

ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS