Ada Hegerberg har öst in mål i Lyon. Totalt har det blivit 220 mål på 182 matcher. I Champions League är det Hegerberg som gjort flest mål med 53 på 50 matcher. I podcasten Lundh berättar anfallaren att hon eggas av siffrorna.
- Jag gillar statistik, helt ärligt. Det finns de som säger att statistik aldrig ljuger, men så kan det vara ibland. Du måste bara sätta det i rätt sammanhang. Som anfallare är statistik viktigt. Det är något jag ska bygga resten av karriären på. Att slå Champions League-rekordet med antal mål 2019, det rekordet vill jag sätta så högt som möjligt. Kan jag hålla antal mål högre än antal matcher vore det en jäkla kul utmaning. Jag kollar mycket på antal mål utifrån chanser, och det tror jag är viktigt att hålla koll på. Att vara effektiv. Det har jag jobbat på med farsan sedan jag var yngre. Hur kan man sätta flest mål på minst antal chanser? Det handlar om träningen man gör varje dag.
Om du har koll på siffrorna, har du blivit effektivare?
- Det går från säsong till säsong. Men det är klart, från 2016 har det varit ganska jämnt. Samtidigt är varje säsong annorlunda, man måste analysera varje säsong efter hur den har varit. Men jag ligger på en bra bas när man tittar på statistiken.
Du har fått mycket priser, som från BBC och Ballon d’Or. Vad betyder den typen av utmärkelser för dig?
- Det är motivation, först och främst. Det är som en tilläggsmotivation. Det handlar om att vinna allt med sin klubb, som leder till att du kan vinna saker som Ballon d’Or. Jag har aldrig sagt högt att jag ska bli världens bästa spelare, men kanske tänkt det. Men jag har aldrig haft behov av att uttrycka det i pressen, för det är ett konstant arbete man har med sig själv. Då kommer man närmare målet. Men målet är att vinna titlar med Lyon. För att det ska ske måste jag vara i toppform och göra många mål. Det går ihop. Men att vinna Ballon d’Or var en enorm motivation och en ny erfarenhet. Man blir inte samma spelare efter att ha vunnit Ballon d’Or. Det är jätteviktigt att inte förlora sig själv. Det är enkelt att gå i den fällan och tro att man ska kunna dribbla hela plan och göra solomål, men den fällan ska jag inte gå i utan fortsätta att jobba för att det ska bli en ny Ballon d’Or. Det kommer med lagtroféer.
Det var en fin scen i dokumentärfilmen, där du tog hem Ballon d’Or till Norge. Hur var den känslan?
- Jätteskön. Att kunna presentera en sådan historisk trofé för normala norrmän. Jag är en normal tjej från en liten stad i Norge. Att vinna Ballon d’Or visar att det är möjligt, oavsett vem du är. Även om du är tjej och var du än är ifrån i världen. Att kunna visa det för en yngre generation var jäkla fett. Vi tog med den till planen vi brukar träna på när vi är hemma i Norge, så de fick se den med egna ögon. Det var en kul upplevelse.
Lyssna på hela avsnittet i spelaren ovan.