Markus Rosenberg blev agent när han avslutade spelarkarriären hösten 2019. Nu berättar han att fortfarande går back på sin satsning efter två års tid. I podcasten Lundh berättar han om drivkrafterna bakom sitt jobb och varför han fortsätter med bland andra Petter Andersson.
- Nej, men det är väl för att vi har ekonomin för det sedan vi var fotbollsspelare och drivkraften är absolut inte pengar. Drivkraften är att ha en karriär efter fotbollen som är rolig, som är tillfredställande där man kan hjälpa yngre. Bara att se när de går och tar sina steg och blir bättre, det är liksom det som man är ute efter, säger Rosenberg i podden.
Men jag gissar att det inte är välgörenhet rakt igenom?
- Nej, det är väl klart att man till slut vill att det ska snurra. Men det är helt olika branscher. Jag har varit i fotbollen där man fick betalt ganska tidigt, sedan gick jag in i padeln där det trillade in pengar den dagen man öppnade hallen. Sedan går man till detta där det bara är investeringar efter investeringar, så man måste ha ett helt annat mindset, mycket mer långsiktigt. Tror jag på någonting så har jag inga problem att investera hur mycket som helst, så länge tron finns där och man känner att man utvecklas.
Jag har ju följt den här branschen i lite drygt 20 år. Ofta hör man ju det här att nya agenter som kommer in säger att "jag ska bara ha ett fåtal klienter, jag ska jobba långsiktigt" och liknande. Rätt få klarar av det. Vad talar för att ni klarar att hålla den här linjen?
- Jag tror faktiskt det är för att vi har ekonomin på plats, att vi aldrig kommer bli beroende av pengarna. Jag tror faktiskt det är det som gör att folk till slut snubblar, att de blir desperata, att de ser att "okej, vi går minus hela tiden". Jag går minus fortfarande efter snart två år och då klarar man inte av det kanske. Så jag tror faktiskt det är det som kommer göra att vi håller oss ovanför ytan. Tittar vi nu så är vi fyra stycken, vi har mellan 15 och 20 spelare tillsammans på fyra personer. Det är väldigt hanterbart. Spelarna kanske får, ibland kan jag tycka att de nästan har det för bra, men hellre åt det hållet än det andra.