Inför FC Rosengårds damallsvenska möte med Djurgårdens IF i maj kunde Fotbollskanalen avslöja att en icke-namngiven spelare i Skånelaget hotats. Som åtgärd höjdes säkerhetsnivån runt lagets matcher och träningar, och hotet polisanmäldes, meddelade klubbchefen Johan Glennmo då. Samtidigt berättade huvudtränaren Joel Kjetselberg att det rörde sig om ett "Väldigt, väldigt grovt hot" som legat ute på YouTube.
Sedan var det tyst, åtminstone för allmänheten.
Rosengård samlade kraft och vann match efter match i damallsvenskan – innan samma spelare återigen hotades inför klubbens möte med BK Häcken den 26 augusti. Därefter har samma hot uppgraderats till att gälla alla spelare i damallsvenskan, flera icke-namngivna spelare i Vittsjö har fått hot riktade mot sig personligen, och Malmöpolisen har bekräftat att man fått in 15 polisanmälningar om hot mot flera Rosengård-spelare.
När FC Rosengårds fotbollschef Roger Palmgren gästar podcasten "Lundh" berättar han om hoten, hur klubben har hanterat dem - samt att de fått motsatt effekt, då Rosengård vunnit 21 av 21 matcher och stormar mot guld i damallsvenskan.
- Uppenbarligen ingenting (påverkat laget, reds. anm.) om vi tittar på resultaten. Nej, det är ingenting att skämta om, jag har haft pistol och gevär mot mage och huvud direkt fysiskt. Jag ska inte nonchalera det här på något sätt. Det är hemska saker att folk ringer och mordhotar, eller gör det via sociala medier. Men det verkar ha stärkt gruppen ännu mer, säger Palmgren i "Lundh".
Hur påverkar det er som klubb, just med säkerhet? Vi har ju sett att det har varit större säkerhet kring matcher och annat.
- Ja, träningarna har vi stängt av. Det var ju knappt så att du kom in i morse heller, om inte jag hade hämtat dig. Nej, men det är inte så stort kvantum utav publik här. Det blir fler poliser, men det är i stort sett samma folk som kommer hit. Skulle det vara någon annorlunda som skulle röra sig runt omkring, då skulle det nog noteras ganska snabbt. Men säkerheten har ökat från polisens håll också.
Ni har inte berättat vem spelaren är, men hur stöttar ni spelaren som är utsatt?
- Det är bara att kommunicera, fråga hur de mår och så vidare. Vill du spela eller vill du inte spela? Och so far så spelar de och bara kör på.
Jobbar man någonting med att man tar in någon psykolog eller någon som pratar med spelarna i gruppen?
- Om det skulle behövas. Vi har frågeställt det också, till både spelaren specifikt och även till gruppen. Men det har inte känts så. Så återigen, som jag sa, så känns det som att gruppen bara har gått ihop och blivit starkare och förbannade.
Vad får ni för rådspel från myndigheter, polis och andra som undersöker det här? När tror man att de kan lösa det?
- Jag har inga svar. Det är Håkan (Wifvesson, reds. anm.), vår ordförande, som är mest involverad i det. Men det han har sagt har vi alla i stort sett hört.
Lyssna på hela intervjun med Roger Palmgren i spelaren ovan