Sarpsborgs brakförlust - föll med 1-7 mot HamKam

Stefan Billborn lär knappast sova gott i natt.
Sarpsborg föll med hela 1-7 mot HamKam.
- Pinsamt, säger Sarpsborgs Magnar Ødegård i TV2.

Det lirade inte för Sarpsborg och dess svenske tränare Stefan Billborn i onsdagens match mot HamKam. Det blev nämligen brakförlust mot HamKam på hemmaplan.

Gästerna rivstartade och efter halvtimmen spelad var ställningen 0-4. Då hade Kristian Lønstad Onsrud svarat för två fullträffar samt att bådde John Olav Norheim samt Vidar Ari Jonsson letat sig i målprotokollet.

Det slutade inte där. Före paus ökade Gard Simenstad på ledningen till 0-5. Då lämnade fansen, enligt TV 2.

"Ett chockresultat", skrev sajten Nettavisen.

- Det här måste vara den sämsta omgången som Sarpsborg spelat i Eliteserien någonsin, sa  expertkommentatorn Jesper Mathisen i TV 2.

Sarpsborg reducerade en kvart in i den andra halvleken genom Pawel Chrupalla. Det hjälpte föga. Med 15 minuter kvar av ordinarie tid satte Henrik Udahl dit 1-6 och innan matchen var över hade Pål Alexander Kirkevold gjort 1-7, vilket blev matchens slutresultat.

- Det är pinsamt. Det vi levererar här är skämmigt, säger Sarpsborgs Magnar Ødegård i TV2.

Brakförlusten innebär att Sarpsborg är kvar i bottenträsket tillsammans med HamKam. Båda lagen har spelat ihop sju poäng i en haltande tabell.

Värt att notera för svensk del var att Aimar Sher spelade hela matchen för Saprsborg och Simon Tibbling blev kvar på bänken. William Kurtovic spelade de första 60 minuterna för HamKam och målvakten Marcus Sandberg stod i vanlig ordning hela matchen.

Publicerad 2024-05-16 kl 19:47