Isak Jansson tvåmålsskytt i Rapid Wiens seger

Isak Jansson för Rapid Wien, alltså.
På söndagen gjorde han två baljor - varav ett solomål - i vinsten mot RB Salzburg.

Svenske Isak Jansson köptes loss av Rapid Wien under sommaren efter en klart godkänd säsong när han var utlånad till den österrikiska klubben.

Något som Rapid Wien nog är ganska glada över. I alla fall efter svenskens prestation under söndagens match mot RB Salzburg.

När huvudstadsklubben låg under med 1-0 klev Jansson fram och rakade in kvitteringen, assisterad av Matthias Seidl.

Rapid Wien tog sedermera ledningen - men Petar Ratkov satte 2-2 sent i den första halvleken.

Helt öppet inför den andra halvleken, alltså.

Då stod den förre Kalmar FF-liraren för en prestation av rang.

I minut 60 fick han tag i bollen vid mittplan. Svensken påbörjade då en soloräd och tog sig förbi en Salzburg-försvarare för att sedan placera in 3-2 - som också blev det avgörande målet.

I och med vinsten ligger nu Rapid Wien tvåa i österrikiska Bundesliga. Detta var Janssons fjärde och femte mål i klubben.

Se solomålet i det inbäddade X-inlägget nedan.

Publicerad 2024-09-01 kl 20:13