Polen

Mikael Ishak har gjort det igen.
Mot Lechia Gdansk kom säsongens tredje och fjärde fullträff.

Mikael Ishak.

Lech Poznan har inlett säsongen genom att först vinna premiären mot Gornik Zabrze innan det därefter blev en 1-2 förlust mot Widzew Lodz i den senaste ligaomgången.

En av spelarna som har fortsatt visa fin form är den svenske anfallsstjärnan Mikael Ishak.

Målet i premiären följdes upp förra helgen då han tröstmålade mot Widzew Lodz och i lördagens tredje ligaomgång mot Lechia Gdansk dröjde det bara tre minuter innan det var dags för en ny nätkänning.

31-åringen visade då prov på både styrka och en näsa för mål när han hårt uppvaktad av en försvarare lyckades nicka in 1-0-målet från nära håll, vilket gav Lech Poznan en drömstart på matchen.

Målet blev startskottet på en ytterst trevlig halvlek för hemmalaget.

Efter 35 minuters spel kunde nämligen Dino Hotic utöka ledningen och därefter dröjde det endast fem minuter innan Mikael Ishak återigen höll sig framme när han prickade dit sitt andra och Lech Poznans tredje mål i matchen.

I den andra halvleken slog Lech Poznan av på takten och det mesta handlade i stället om att bevaka ledningen som man hade ryckt åt sig. Efter en timmes spel byttes också Ishak ut, men det var inte slut på svenskmål för det.

I den tredje stopptidsminuten kunde nämligen den tidigare Trelleborg-mittfältaren Kalle Wendt putsa siffrorna när han skickade in ett tröstmål för sitt Lechia Gdansk.

Publicerad 2024-08-03 kl 22:23