Polen

Mikael Ishaks målform fortsätter.
Under lördagen kom nästa fullträff.
Detta när han reducerade i den första halvleken mot Widzew Lodz.

Lech Poznan fick bästa tänkbara start på säsongen. I ligapremiären mot Gornik Zabrze blev det nämligen seger med 2-0. Detta bland annat efter att svenske Mikael Ishak prickat dit ett av målen från straffpunkten.

Under lördagen var det återigen dags för Ishak att skriva in sig i målprotokollet.

Lech Poznan fick förvisso en blytung start på bortamötet med Widzew Lodz. Inom loppet av tio minuter lyckades hemmalaget gå upp till en 2-0-ledning och då var goda råd dyra för Lech Poznan.

Men strax innan halvtidsvilan tändes hoppet när Ishak tryckte av med vänstern från en snäv vinkel i utkanten av straffområdet. Avslutet var inte det hårdaste, men tillräckligt välplacerat för att överlista målvakten och helt plötsligt var det reducerat.

Den andra halvleken handlade sedan om en kvitteringsjakt för gästerna. Men den förblev resultatlös och redan i den andra omgången kunde Lech Poznan alltså inkassera säsongens första förlust.

Förutom Ishak spelade Jesper Karlström hela matchen för Lech Poznan. Dessutom byttes Elias Andersson in med knappt 20 minuter kvar av matchen.

Publicerad 2024-07-27 kl 22:13