Primeira Liga

Viktor Gyökeres fina målform håller i sig.
Mot Arouca kom säsongens åttonde ligamål.
Detta när han prickade dit 2-0 från straffpunkten.

Viktor Gyökeres har fått en smakstart på den nya säsongen. Inför landslagsuppehållet hade anfallaren exempelvis svarat för sju mål på fyra ligamatcher och med det svenska landslaget blev det ytterligare tre fullträffar i matcherna mot Azerbajdzjan och Estland.

Under fredagskvällen var Sporting tillbaka i ligaspelet när man gästade Arouca och då var det dags för Gyökeres att måla på nytt.

Sporting ryckte åt sig en ledning efter att Pedro Goncalves gjort den första halvlekens enda mål. Arouca tryckte sedan på för en kvittering, men med en dryg kvart kvar att spela fick gästerna en straffspark.

Fram stegade Gyökeres och han gjorde inget misstag när han skickade in 2-0-målet från elva meter. Målet innebär att svensken n har fyra mål ner till just Goncalves på andraplats i skytteligan.

"Vem annars? På straffspark utökar Viktor Gyökeres Sportings ledning. Bollen åt det ena hållet och målvakten åt det andra", skrev Record om fullträffen.

Med tio minuter kvar av matchen kunde även Francisco Trincão fastställa slutresultatet 3-0. Detta innebär att Sporting alltjämt är den enda fullpoängaren efter fem spelare omgångar av den portugisiska ligan.