Nytt mål från Cristiano Ronaldo - när Portugal vann igen

Portugal tog sin tredje raka seger i Nations League.
Och ännu en gång fanns en viss Cristiano Ronaldo i målprotokollet.
39-åringen satte nämligen dit 2-0-målet mot Polen.

Portugal har inlett Nations League på bästa sätt. Två segrar av två möjliga efter att laget tidigare under hösten hade avverkat Kroatien och Skottland.

Under lördagskvällen gästade man Polen i gruppens tredje möte.

Och favoriten Portugal tog tag i matchen direkt. Redan efter tio minuter kom det första jätteläget och såklart var det en viss Cristiano Ronaldo som fick chansen.

Men 39-åringens avslut från nära håll gick i ribban och han skulle få vänta på att få nätkänning.

En kvart senare skulle dock ledningsmålet komma. Detta när Manchester-duon Bruno Fernandes och Bernardo Silva samarbetade. United-mittfältaren Fernandes nickade elegant ner en långboll som möttes av City-stjärnan Bernardo Silva som enkelt placerade in ledningsmålet.

Portugal fortsatte att föra matchen och utökade ledningen tio minuter senare.

Rafael Leão drev bollen från egen planhalva innan han testade ett skott som tog i stolpen och på returen väntade den stora stjärnan Cristiano Ronaldo vinklade in 2-0. Hans tredje mål på lika många matcher i denna vända av Nations League och hans 133:e mål totalt i landslagströjan.

2-0 stod sig in i halvtidsvilan.

I den andra halvleken skapade båda lagen varsina chanser inledningsvis innan spelet mattades av något.

Efter dryga timmen byttes Ronaldo ut, varpå en supporter sprang in och försökte ta en selfie med stjärnan. Vilket han tillät. Detta har lett till diverse lovord i sociala medier, då han stoppade vakterna från att ta hand om planstormaren.

Men så i den 78:e minuten tände Polen liv i matchen och hemmapubliken.

Detta genom Inte-stjärnan Piotr Zieliński som tryckte dit 2-1 efter fint förarbete av Kacper Urbański

Men i stället för en polsk anstormning och kvitteringsjakt skulle det komma en spik i kistan för Portugal - med god hjälp av en polsk försvarare.

Vänsterbacken Nuno Mendes fick bollen på vänsterkanten och skickade in bollen i straffområdet där Jan Bednarek hann först på bollen och styrde den i eget mål.

Tre nya poäng till Portugal som toppar gruppen före Kroatien och i nästa match möter Skottland på bortaplan.

***

Tidigare under kvällen i samma grupp besegrade Kroatien Skottland hemma i Zagreb. Men inte helt smärtfritt.

För det var Skottland som tog ledningen strax efter halvtimmen spelad. En ledning som varade i tre minuter innan Kroatien kvitterade.

Sedan knoppade Andrej Kramarić dit 2-1 i den 70:e minuter.

Sedan blev det en dramatisk sista minut när Skottlands Che Adams i en stökig situation kvitterade.

Men efter en VAR-granskning konstaterade domaren att det var offside och målet dömdes således bort och matchen blåstes av direkt efter.

Kroatien står därmed på sex poäng och skuggar Portugal tre poäng bakom efter tre matcher. Härnäst gästar man Polen på tisdag.

Publicerad 2024-10-12 kl 22:42