Real Sociedad
Atlético Madrid
STREAMA IDAG 20:50

På lördagskvällen ställdes Celta Vigo, med Carl Starfelt och Williot Swedberg i starelvan, mot Las Palmas i La Liga.

Det tog bara en kvart innan Celta Vigo hittade målet - genom 20-årige Williot Swedberg.

På ett inlägg stötte Borja Iglesias bollen i stolpen, och på returen dök Sweberg upp. Svensken petade in bollen, via stolpen, och Celta Vigos glädje var ett faktum.

I ett par minuter.

När VAR-teamet tittade närmare på situationen kunde man konstatera att Iglesias var offside när han prickade stolpen.

Men Borja Iglesias skulle revanschera sig själv omkring tio minuter senare. Óscar Mingueza slog ett inlägg, och med stortån petade 31-åringen in Celta Vigos ledningsmål.

Ledningen kvarstod, men tidigt i den andra halvleken kom det två totala hjärnsläpp.

I minut 52 fick Ilaix Moriba ett guld kort efter en hård satsning. En minut senare åkte han på sitt andra gula efter en till hård satsning. Utvisningen var ett faktum.

Ett kvickt rött kort, alltså. Men Celta Vigos hjärnsläpp hade bara börjat.

I situationen när Moriba visades ut tilldelades Iago Aspas en varning för att han klagade på domarens beslut. Två minuter senare hade han något nytt att säga till domaren - och fick ett nytt gult. Ännu en utvisning för Celta Vigo - som satte sig själva i en tuff sits inför matchens slutskede.

Nio man mot elva med halvtimmen kvar, alltså.

Men Celta Vigo höll, trots detta, undan. Matchen slutade 1-0 i Celta Vigos favör.

Williot Swedberg byttes ut i minut 62, strax efter dubbelutvisningen. Carl Starfelt spelade hela matchen.

Las Palmas: Horkas - Rozada, Suarez, Herzog, Munoz - Januzaj, Munoz, Essugo, Moleiro - McBurnie, Silva.

Celta Vigo: Guaita - Manquillo, Starfelt, Alonso - Mingueza, Beltran, Moriba, Alvarez - Aspas, Iglesias, Swedberg.

Publicerad 2024-10-05 kl 20:42