Se höjdpunkterna från Barcelonas seger mot Alavés

Real Sociedad - Atlético Madrid
Real Sociedad
Atlético Madrid
STREAMA IDAG 20:50

Barcelona inkasserade sin första förlust för säsongen förra helgen mot Osasuna. Under söndagen hoppades katalanerna komma tillbaka till vinnarspåret i La Liga. För motsåndet stod Alavés.

Barça gjorde en förändring jämfört med Champions League-mötet med Young Boys i veckan. Héctor Fort kom in på högerbacksplatsen istället för Jules Koundé.

I mål stod fortsatt andremålvakten Inaki Pena efter Marc-André ter Stegens svåra knäskada. Wojciech Szczęsny som kom tillbaka från sin pension var ännu inte spelklar för katalanerna.

Redan efter fem minuters spel tvingades Barcelona till ett byte. Ferran Torres tog sig om baksidan och gestikulerade mot bänken. Anfallaren byttes ut till förmån för mittbacken Eric Garcia.

Strax efter bytet slog Raphinha en frispark som Robert Lewandowski skarvade in till 1-0 i matchen. Målet var polackens tionde för säsongen.

I den 22:a minuten var det dags igen. Raphinha stack iväg i en kontring och kunde servera sin lagkamrat Lewandowski med öppet mål till 2-0.

- Det är lekande lätt, utbrast TV4:s kommentator Christopher Kviborg.

Bara minuter senare skulle Lewandowski fullborda sitt hattrick och placera in 3-0 till Barcelona. Polacken pungterade matchen redan efter 32 minuter och drygade ut sin överlägsna ledning i La Ligas skytteliga.

Barcelona hade bud på fler mål och kunde spela av återstoden av matchen utan några större bekymmer. Slutresultatet skrevs till 3-0 med Lewandowski som enda målskytt i matchen.

I och med segern såg Barça till att behålla tre poängs försprång på Real Madrid i toppen av La Liga-tabellen.

Alavés: Sivera; Tenaglia, Mourino, Abqar, Sánchez; Guevara, Blanco; Vicente, Rebbach, Stoichkov; Martinez

Barcelona: Pena; Fort, Cubarsi, Martinez, Balde; Pedri, Cassado; Yamal, Raphinha, Torres; Lewandowski

Publicerad 2024-10-06 kl 18:14