Girona
Real Madrid - Barcelona
Real Madrid
Barcelona

Barcelona, som vann sin premiärmatch i La Liga, tog på lördagen emot Athletic Club som kryssade mot Getafe i premiären. Spelplatsen var Estadi Olimpic Lluis Companys.

När startelvorna presenterades stod det klart att Barcelona ställde upp med stjärnor som Lamine Yamal och Robert Lewandowski längst fram i ledet.

Samtidigt förpassades prestigevärvningen Dani Olmo till läktaren - då Barcelona inte har kunnat registrera honom som officiell Barça-spelare än med anledning av problem med pengar.

Athletic Club, i sin tur, mönstrade en sedvanlig elva med bröderna Williams där fram.

Med 20 minuter spelat var Raphinha nära att göra ett konstmål. Pedri lyfte in en fin boll - och Raphinha drog till med en spektakulär klackspark. Men avslutet gick mitt i mål, och Padilla kunde enkelt rädda.

Minuten senare var Nico Williams nära att curla in 1-0-målet.

Istället kom ledningsmålet i den 24:e minuten. Vem gjorde det?

Lamine Yamal, 17, såklart.

Han försökte med ett avslut från en bit utanför straffområdet - och via en försvare seglade bollen in. Detta var ynglingens första mål för säsongen, och 1-0 till Barcelona var ett faktum.

- Det är den stora publikfavoriten, sa TV4 Plays:s kommentator Adam Pinthorp i sändningen.

- Det är mycket trafik framför målvakten. Annars tror jag att Padilla har den där, fyllde experten Marcelo Fernandez i.

Med några minuter kvar av den första halvleken blev Alex Berenguer nedriven i offensivt straffområde. Minuten senare blev Robert Lewandowski också fälld i straffområdet - och båda situationerna skulle, tillsynes, resultera i en varsin straffspark.

Men eftersom Athletic Clubs situation skedde först var det den situationen som domaren kollade på när VAR-teamet ingrep.

Och man tilldömdes straffen. Oihan Sancet klev fram och bombade in Ahtletic Clubs kvittering.

Ställningen 1-1 stod sig till den första halvlekens slut.

Barcelona låg i framkant i den andra halvleken, och man jagade ett ledningsmål febrilt.

Och med dryga kvarten kvar kom det.

Den evigt unge Robert Lewandowski, 36, drog till på ett tillslag efter att Padilla stötte bollen mot honom. Avslutet var kliniskt och sylvasst - och Barcelona var i ledning. Detta var också Lewandowskis tredje ligamål - på två matcher.

- Man kan inte ge polacken för många målchanser. Till slut nyper han dit den, sa Adam Pinthorp i TV4:s sändning.

- Han fyllde 36 tidigare i veckan, Robert Lewandoski. Än är han, sannerligen, inte slut, fortsatte Pinthorp.

Athletic Club gjorde ett tappert försök att kvittera - men katalanerna var ett nummer för stort. Matchen slutade således 2-1 till Barcelona.

Barcelona: Ter Stefen - Kounde, Cubarsi, Martinez, Balde - Bernal, Pedri - Lamine Yamal, Raphinha, Torres - Lewandowski.

Athletic Club: Padilla - Berchiche, Vivian, Alvarez, Lekue - Vesga, Prados - Williams, Sancet, Berenguer - Williams.

Publicerad 2024-08-24 kl 21:01