Espanyol

Real Madrid gästade Las Palmas i La La Liga på torsdagskvällen. "Los Blancos" kom senast från en 3-0-vinst mot Real Valladolid - efter missräkningen mot Mallorca i ligapremiären.

Las Palmas, å sin sida, förlorade senast mot Leganés efter krysset mot Sevilla i den första omgången.

Och gänget från Gran Canaria skulle chocka Real Madrid. Tidigt.

I den femte minuten fick nämligen Alberto Moleiro bollen till vänster i Real Madrids straffområde. Han dribblade Eder Militao och stänkte in bollen i det bortre hörnet.

- Wow, vilken start, sa Adam Pinthorp i TV4:s sändning.

- Man chockar Real Madrid såklart här i inledningen. Ett fint mål, fint kombinerat. Framspelningen är smart gjord, sedan kommer dribblingarna. Och ett jättesnyggt avslut dessutom. Den här 20-åringen... han sätter Real Madrids försvar i arbete, fyllde experten Vicky Blommé i.

Las Palas var nära att göra 2-0 några minuter senare efter slarvigt försvarsspel från Real Madrids håll.

Ställningen 1-0 kvarstod tills det att domaren blåste av den första akten.

Real Madrid trummade på i den andra halvleken - och med knappa 25 minuter kvar tilldömdes man en straff efter att bollen gick på en Las Palmas-hand.

Vinicius Junior stegade fram och placerade iskallt in Real Madrids kvittering.

- Cillessen åt rätt håll, men straffen är för välplacerad, sa Adam Pinthorp i TV4:s sändning.

- Det blev jobbigare och jobbigare för Las Palmas att försvara. Till slut är det lätt att det där händer, en handssituation, sa Vicky Blommé i sändningen.

Mbappé fick ett bra läge i minut 79 när han vek in från höger - men skottet med vänsterfoten var för högt. Fransmannen fortsatte jaga sitt första ligamål, och med fem minuter kvar dribblade han sig förbi två Las Palmas-försvarare. Men även detta avslut blev misslyckat.

"Los Blancos" tryckte på - men ledningsmålet kom aldrig. Istället var det Las Palmas som var närmst i matchens slutskede - då man fick in kulan i nät. Men målet dömdes bort till följd av en offisde.

När matchen blåstes av var ställningen alltjämt 1-1. Detta var alltså Real Madrids andra poängtapp under La Ligas tre inledande matcher.

Las Palmas: Cillessen - Park, Suarez, McKenna, Marmol - Campana, Rodriquez, Munoz - Ramirez, McBurnie, Moleiro.

Real Madrid: Courtois - Vazquez, Militao, Rüdiger, Mendy - Valverde, Thouameni, Modric - Diaz, Mbappé, Vinicius Jr.

Publicerad 2024-08-29 kl 23:27