Real Sociedad - Atlético Madrid
Real Sociedad
Atlético Madrid
STREAMA IDAG 20:50

Real Madrid tog emot Barcelona i El Clasico. Hemmalaget var utan stjärnan Karim Benzema som saknades med skada, och de hade sedan stora problem i matchen.

Gästerna inledde piggt, med flera målchanser i första kvarten. Både Torres och Aubameyang fick iväg avslut mot mål. Övertaget fortsatte för Barcelona och Torres fick ytterligare en chans, när han skickade en boll strax utanför stolpen med ett långskott.

Till slut gav övertaget utdelning. Efter en halvtimme spelade Dembélé in bollen till Aubameyang framför mål och anfallaren nickade in bollen bakom Thibaut Courtois.

Det dröjde inte länge innan ledningen sedan utökades till 2-0, när Ronald Araujo hittade rätt. Även då stod Dembélé för framspelningen. Det resultatet stod sig till paus.

När andra halvlek var igång fick Torres en gyllene chans direkt. Real Madrid-försvaret lyste med sin frånvaro och spanjoren kunde gå helt själv mot Courtois - men hans skott hamnade utanför den högra stolpen.

Han fick dock revanschera sig direkt. Aubameyang slog en boll i sidled mot en löpande Torres, som direkt gick på avslut och satte bollen upp i krysset. Dominansen fortsatte - när Aubameyang gjorde sitt andra mål för kvällen. Målet dömdes bort för offside, men efter VAR-granskning godkändes gabonesens chipp över målvakten.

Det här är på väg mot en episk förnedring. Barcelona käkar upp Real Madrid, säger C Mores kommentator Christoffer Kviborg.

Real Madrid lyckades sedan få i gång mer eget spel och kom även till ett par målchanser, efter att tränare Carlo Ancelotti totalt gjort fyra byten i andra halvlek. Men något mål ledde det inte till för hemmalaget. Barcelona hade fortsatt kontroll på matchen till slut signal och kunde därmed räkna hem en rejäl kross, tre nya poäng och den trettonde ligamatchen utan förlust.

- Vi spelade en spektakulär match och jag tror vi hade kunnat göra fler mål. Vi spelade riktigt bra och i dag är en dag som vi ska njuta av. Vi förväntade en svår match. Vi var mycket bättre än Real Madrid och vi går härifrån med ett leende. Barcelona ska fira detta, jag är väldigt stolt över mina spelare, säger Xavi efter matchen på klubbens officiella kanaler.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Nacho - Modric, Casemiro, Kroos - Valverde, Vinicius, Rodrygo

Barcelona: ter Stegen - Araujo, Pique, Garcia, Alba - Pedri, Busquets, De Jong - Dembélé, Aubameyang, Torres

Publicerad 2022-03-20 kl 22:53