Espanyol

Real Madrid tog på söndagen emot Real Valladolid på Santiago Bernabeu i den andra omgången av La Liga.

Sedan tidigare står det klart att Jude Bellingham är skadad och kan bli borta en månad. Han är således inte med i matchtruppen.

I övrigt valde Carlo Ancelotti att mönstra sedvanligt med stjärnspelare som Kylian Mbappé, Vinicius Junior och Arda Güler.

Den första halvleken var något avtrappad - och framförallt mållös. Ställningen var alltjämt 0-0 när domaren blåste av den första akten.

Men tidigt i den andra halvleken bröt Real Madrid dödläget.

Frederico Valverde förvaltade nämligen en frispark på bästa möjliga vis. Han tryckte av, och via en försvarare seglade bollen in i mål. 1-0 till "Los Blancos" var ett faktum.

Real Madrid öste på för att skaffa sig lite marginal ner till Real Valladolid. Man sökte ständigt Kylian Mbappé - som jagar sitt första ligamål - samtidigt som Vinicius Jr och Arda Güler fick bra lägen att måla.

Fransmannens drömläge kom i minut 79. Vinicius Jr trollade bort en försvarare på vänsterkanten - och la in bollen mot Kylian Mbappé. Han var helt ren framför Hein - men stod för ett svagt avslut mitt i mål.

- Här fick Mbappé sitt kanske bästa läge i matchen. Ett enkelt avslut, sa kommentatorn Peter Backe i sändningen.

Några minuter senare, när klockan stod på 85, sprang sig stjärnskottet fri. Han försökte med en yttersida som smet långt utanför målet.

Direkt efter chansen blev 25-åringen utbytt - och han såg ut att vara något besviken när han lunkade ut från planen.

Och Real Madrid skulle uttöka - direkt efter att fransmannen blev utbytt.

Försvararen Eder Militao slog en långboll från egen planhalva - en boll som Brahim Diaz snabbade upp för att sedan sätta sig i ett friläge. Han var iskall när han lobbade in Real Madrids 2-0-mål.

Och i matchens absoluta slutskede bombade Endrick in 3-0-målet för Real Madrid. Debutanten blev, därmed, den yngsta utlädnska spelaren som gjorde mål i Real Madrid någonsin.

Så löd också slutresultatet. Real Madrid dog därmed sin första finst efter krysset mot Mallorca senast. Kylian Mbappé får vänta på sitt första ligamål i den vita tröjan.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Rüdiger, Garcia - Valverde, Tchouameni, Güler - Rodrygo, Mbappé, Vinicius Junior.

Real Valladolid: Hein - Rosa, Boyomo, Comert, Perez - Perez, Juric - Machis, Meseguer, Sanchez . Andre.

Publicerad 2024-08-25 kl 19:01