Real Madrid
STREAMA PÅ SÖNDAG

Under tisdagskvällen tog Real Madrid emot Alavés på Santiago Bernabéu. Huvudstadslaget jagade tre poäng för att haka på La Liga-ettan och stora konkurrenten Barcelona.

Och när Carlo Ancelotti presenterade Real Madrid-elvan var stora stjärnan Vinícius Jr tillbaka i startelvan.

24-åringen inledde senaste matchen mot Espanyol på sidan men hoppade in och låg bakom segern med både ett mål och en assist.

Och när Real tog ledningen redan efter en minut låg "Vini Jr" givetvis bakom målet. Yttern tog emot en crossboll innan han tog sig förbi sin försvarare och hittade Lucas Vazquez med ett perfekt inspel. Och Vazques, kapten för dagen, placerade enkelt in ledningsmålet.

Real förde sedan, som väntat, spelet i matchen och strax efter 20 spelade minuter spelade Vinicius Jr fram sin anfallskollega Kylian Mbappé till ett öppet läge. Och fransmannen gjorde inga misstag utan placerade in 2-0 - men målet dömdes bort för offside.

"Vini Jr" fortsatte vara en av matchens huvudpersoner och hade ett stort övertag på Alavés Mouriño. Efter dryga 30 minuter spelade kom brassen på nytt runt på sin kant och fälldes av försvararen men domaren dömde hörna istället för frispark. Vinicius Jr visade sitt missnöje över domslutet tydligt och fick syna det gula kortet på grund av reaktionen.

Samme Mouriño fällde kort efter detta Rodrygo snett bakifrån vilket gav Real en frispark men inget kort till Alavés-backen. Till Madrid-publikens stora förtret.

Mbappé fick strax innan halvtid revansch på sitt bortdömda mål. Han drev själv upp bollen på offensiv planhalva och kombinerade sig fram med Jude Bellingham för att sedan hamna fri mot målvakten. Där gjorde han inga misstag och placerade in 2-0. Det blev också resultatet när domaren blåste av den första halvleken.

- Ett effektivt Real Madrid, säger TV4:s kommentator Christopher Kviborg.

Och Real Madrid inledde den andra halvleken på samma sätt. För det han bara gå en handfull minuter från det att domaren blåst igång matchen igen till dess att "Marängerna" gjort 3-0.

Lucas Vazques bröt ett Alavés-uppspel och spelade bollen till Rodrygo strax innanför den offensiva planhalvan. Högeryttern tog sedan bollen på egen hand hela vägen fram till målet där han satte 3-0 framför en jublande hemmapublik.

- Alavés får en lika risig start på denna halvlek som den första konstaterade, Christopher Kviborg.

Det såg sedan ut att bli en bekväm resa för Real som gjorde  ett par byten för att vila viktiga spelare inför det kommande Madrid-derbyt. Kanske slappnade man av lite väl mycket då.

För i den 85:e minuten small det till från ingenstans. Carlos Benavidez testade avslut och bollen gick in via stolpen bakom en chanslös Cortouis.

Och bara minuten senare var det dags igen. Kike Garcia blev snyggt framspelad av Benavidez i straffområdet. Mottagningen var behärskad och avslutet likaså. 3-2 och Alavés fick upp vittringen för ett kryss.

- Ska det bli match av det här, undrade TV4:s kommentator Christopher Kviborg.

Kort efter reduceringsmålet byttes Vinicius Jr ut samtidigt som det visades upp sex tilläggsminuter. Något brassen inte alls uppskattade när han gestikulerade vilt mot domaren och fick föras bort av en Real Madrid-ledare.

Real klarade dock anstormningen och kunde pusta ut när domaren blåste av den målrika tillställningen.