Succéinhoppet stal Isaks chans att bli poängräddare – Barcelona krossade Real Sociedad

La Liga

Alexander Isak var på väg att ge Real Sociedad en poäng mot Barcelona med sitt 1-1-mål.
Sedan byttes Ansu Fati in, gjorde ett mål, två assist och såg till att katalanerna vann med 4-1.

STREAMA IDAG 20:50

Under söndagskvällen reste Barcelona till San Sebastian för att ta sig an Alexander Isaks Real Sociedad. Förra veckans premiär slutade i ett 0-0-resultat och katalanerana var ute efter sin första trepoängare, medan Real Sociedad ville bygga vidare på premiärveckans 1-0-seger mot Cadiz.

Men det var Barcelona som fick en drömstart på matchen. Efter ett La Real-anfall ställde gästerna om snabbt och kontrade. Till slut hittade ett inspel fram till Robert Lewandowski, som petade in 1-0 efter bara minuten spelad.

Men det fick bara stå sig kort. För i den sjätte minuten stal Real Sociedad bollen från Barcelona och Alexander Isak fick en fin målchans. Den svenske landslagsanfallarens avslut gick sedan via en Barcelona-försvarare i en chipp-båge över världsmålvakten Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet.

- Oj, oj, oj vilket mål, ropar C More-experten Marcelo Fernandez ut i sändningen och fortsätter:

- Vilket högklassigt avslut av svensken!

I inledningen av den andra halvleken hade Real Sociedad ytterligare en boll i mål. På en inövad frisparksvariant gick bollen direkt i mål, men då flera spelare sprungit åt olika håll för att förvirrad Barcelona-försvaret, varpå en av dem stod offside när frisparken slogs, så dömdes mål bort för offside. De ansågs störa ter Stegen.

Men istället var det gästerna som skulle göra båda 2-1 och 3-1. I den 66:e minuten spelade inhopparen Ansu Fati läckert fram Ousmane Dembele och fransmannen kunde ostört trycka in 2-1-målet i de bortre nätmaskorna på Alex Remiros mål.

Kort därefter, i den 69:e minuten, agerade Fati återigen framspelare när han gav Lewandowski öppen gata att skjuta in 3-1-målet från nära håll. Och som vi vet sedan tidigare missar Lewandowski sällan bra målchanser. Polacken slog till och 3-1 var ett faktum.

Fati själv fastställde sedan slutresultatet och denna gång var det ombytta roller. Lewandowski spelade fram Fati, som placerade in 4-1 med ett kyligt avslut.

De två målen från Barcelonas stjärnförvärv Robert Lewandowskis, och Ansu Fatis mål och två assist, blev för mycket för Real Sociedad att stå emot. Resultatet tar Barcelona upp på en femteplats i en haltande La Liga-tabell. Real Sociedad, i sin tur, placerar sig på tionde plats.

Trots målet gav spanska tidningen Marca "bara" Alexander Isak en stjärna av tre möjliga, medan Mundo Deportivo konstaterade att svensken "försvann i andra halvlek".

Startelvor

Real Sociedad: Remiro - Elustondo, Zubeldia, Le Normand, Munoz - Zubimendi - Mendez, Merino - Silva - Isak, Take.

Barcelona: ter Stegen - Araujo, Christensen, Garcia, Balde - Pedri, de Jong, Gavi - Dembele, Lewandowski, Torres.