Celta
STREAMA PÅ SÖNDAG

Williot Swedberg har spenderat lite drygt två år i Celta Vigo efter flytten från Hammarby.

Under säsongsupptakten har svensken fått allt mer speltid efter att ha fått finna sig i en begränsad roll under sina två första säsonger.

20-åringen har också tackat för förtroendet genom att noteras för ett mål och två assist under sina nio inledande matcher och under lördagen var det dags för ytterligare nätkänning.

Kylian Mbappé gav förvisso Real Madrid ledningen med en distanskanon på Balaidos. Men i den andra halvlekens upptakt skulle Swedberg replikera för hemmalaget.

Efter ett lågt inspel från högerkanten behöll svensken kylan när han placerade in kvitteringen bakom en chanslös Thibaut Courtois i bortamålet.

Fullträffen innebar framförallt en viktig kvittering, men även en skön personlig revansch för Swedberg, som fick se sig nekad i ett friläge i matchinledningen.

- Williot Swedberg är målskytt mot Real Madrid och får en gruvlig revansch efter det missade friläget i den första halvleken, utbast Christopher Kviborg i TV4:s sändning.

Glädjen blev dock kortvarig och i den 66:e minuten kunde Real Madrid återta ledningen när Luka Modric hittade fram till Vinicius Júnior, som placerade in 2-1 för "Los Blancos".

Strax efter brassens mål blev Swedberg utbytt när hemmalaget försökte samla trupperna för en kvitteringsjakt. Denna jakt blev dock lottlös och Real Madrid kunde hålla undan och säkra en viktig 2-1-seger i toppstriden inför nästa veckas möte med Barcelona.

Celta Vigo: Guaita - Manquillo, Starfelt, Alonso - Mingueza, Beltrán, Sotelo, Álvarez - Bamba, Iglesias, Swedberg.

Real Madrid: Courtois - Vazquez, Militão, Rüdiger, Garcia - Valverde, Tchouaméni, Camavinga - Bellingham - Mbappé, Vinicius Júnior.