Real Sociedad
Atlético Madrid
STREAMA PÅ SÖNDAG

I söndags kväll utspelade sig det stekheta Madridderbyt mellan Atlético och Real på Civitas Metropolitano.

Matchen i sig slutade 1-1 efter att Angel Correa kvitterat på tilläggstid, men efterspelet har inte handlat om den rafflande upplösningen. Det har i stället handlat om de skandalscener som utspelade sig i mitten av den andra halvleken.

Kort efter Real Madrids ledningsmål haglade det nämligen in föremål från Atléticos ena kortsida. Bland annat fångade tv-kameror upp bilder på inkastade tändare. Detta fick matchen att avbrytas i cirka 20 minuter innan den kunde spelas färdigt.

Nu skriver Marca att Atlético kommer att straffas av det spanska förbundets disciplinära instans. Reprimanderna sägs vara att Atlético kommer att tvingas spela sina tre kommande hemmamatcher, samtidigt som den södra kortsidan kommer att eka tom. Utöver detta bötfälls klubben.

Enligt uppgifterna ligger domarens matchrapport till grund för beslutet. I denna rapport sägs det framgå att det förutom tändare bland annat även ska ha kastats in en flaska med vatten.

Huvudstadsklubben har nu möjlighet att överklaga domen till en högre instans, enligt Marca.

Publicerad 2024-10-02 kl 21:38