Espanyol - Villarreal
Espanyol
Villarreal
STREAMA PÅ TORSDAG

Real Madrids inledning av ligahösten med tre segrar och två kryss. Via den resultatraden placerade sig jätten från Madrid fyra poäng bakom Barcelona, som gått rent i inledningen av La Liga, inför helgens omgång. Under lördagskvällen tog "Los Blancos" emot Espanyol på Santiago Bernabéu.

När startelvorna släpptes stod det klart att Real roterarade jämfört med veckans CL-möte mot Stuttgart. Luca Modric, Fran Garcia och Arda Güler fick alla chansen från start. Vinicius Júnior började på bänken.

Arda Güler öppnade matchen piggt. Efter ett par minuter ryckte turken ifrån sin försvarare på högerkanten. 19-åringen hade Kylian Mbappe som spelalternativ i mitten men valde att avsluta själv och skottet gick rakt på Espanyols målvakt Joan Garcia.

Efter tio minuter hittade Güler sin lagkamrat Mbappe med en väl avägd lobbpassning som gav fransmannen ett fritt läge. Garcia i Espanyolmålet kunde dock parera superstjärnans avslut.

Fran Garcia och Mbappe skulle sedermera testa Espanyolkeepern med varsitt distansskott, men Garcia stod pall och kunde rädda gånger två.

Mbappe fortsatte att skjuta in sig då han i 28:e minuten fick en djupledspassning av Luka Modric. Garcia hade dock inga större problem att avvärja även fransmannens tredje avslut.

En frustrerad Mbappe fick strax efteråt syna det gula kortet efter att ha protesterat vid en offsideavblåsning.

Espanyol skapade sin första farlighet i matchen strax innan halvtid då Javi Puado såg Courtois långt ut från sin målbur. Långskottet från halvplan seglade dock några meter över ribban.

Ställningen i halvtid var alltjämt 0-0 trots ett stort spelövertag i Reals favör.

Espanyol inledde den andra halvleken piggt. Carlos Romero drog till med en vänsterslägga som susade några decimeter utanför Courtois stolpe.

I den 54:e minuten tog Espanyol ledningen genom ett självmål av Courtois. Joffre Carreras ryckte loss efter en utspark från målvakten Garcia och slog in bollen hårt från kortlinjen. Skottet tog på Courtois fot och studsade in i egen målbur.

Carlo Ancelotti agerade omedelbart och bytte in superstjärnan Vinicius Júnior.

Det skulle bara dröja ett fåtal minuter innan Real kvitterade. Kaptenen Dani Carvajal fick öppet mål efter att den dittills felfrie Garcia släppt en svag retur på Jude Bellinghams inspel från kanten.

Efter kvitteringsmålet tryckte Reals stjärnfyllda offensiv på för ett ledningsmål. Espanyol demonstrerade då att lagets kontringar inte är att leka med. Carreras ryckte sig loss och drog iväg ett hårt avslut som Courtois med vissa besvär kunde avstyra.

Sedan klev Ballon d'Or favoriten Vinicius Júnior in i handlingen med två matchavgörande prestationer.

I den 75:e minuten serverade brassen sin landsman Rodrygo med en delikat skruvad yttersida. Rodrygo gjorde inga misstag och rakade in 2-1 till Real.

- Det är "brasse-samba" på Bernabéu, utbrast TV4:s kommentator Adam Pinthorp i sändningen.

Tre minuter senare ryckte Mbappe och Vinicius Júnior ifrån i en kontring. Fransmannen serverade Vinicius som kontrollerat placerade in 3-1.

Supertalangen Endrick fick i slutskedet av matchen göra ett inhopp. 18-åringen tackade för förtroendet genom att fixa en straff. Mbappe var stensäker från elvameterspunkten och fastställde slutresultatet 4-1 till Madrid.

Genom segern knappade Real in på serieledande Barcelona och är nu en poäng bakom Katalanerna med en match mer spelad.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Tchouameni, Garcia - Valverde, Modric - Güler, Bellingham, Rodygo - Mbappe

Espanyol: Garcia - El Hilali, Kambulla, Cabrera, Romero - Tejero, Král, Lozano, Carreras - Cheddira, Puado

Publicerad 2024-09-21 kl 23:02