18-åringens dubbel sänkte Helsingborg: "Kämpat hela året"

Kalipha Jawla jagade sitt första mål på seniornivå.
Det blev två.
- Jag har kämpat för det här hela året, säger Utsiktens hjälte till Max efter 4-0 mot Helsingborg.

2:58

Avbryt
Försök igen

Det var två lag i skilda världar som drabbade samman i Göteborg. Utsikten låg tre poäng från negativ kvalplats, Helsingborg en poäng från allsvensk sådan.

Hemmalaget visade dock tidigt att man tänkte göra matchen till sin egen. Kalipha Jawla vände och vred på vänsterkanten, slog in bollen till Robin Book och efter lite flipperspel lyste 1-0 på resultattavlan.

Målet var extra speciellt för Book, eftersom han är fostrad i Helsingborg. Dagens frontfigur var dock framspelaren Jawla.

18-åringen, inlånad från Djurgården året ut, höll sig framme knappa kvarten senare och rakade in sin egen retur till 2-0. I paus var han glad.

- Jag har kämpat för det här hela året. Det var kul att det kom i dag mot Helsingborg, sa han till Max i halvtid.

Jawla var dock inte klar där. Med halva andra halvlek spelad punkterade han matchen genom att sätta 3-0 med högern, efter ett inspel från höger.

Abundance Salaou svarade för framspelningarna till Jawlas båda mål - och i den 99:e minuten fastställde han slutresultatet 4-0 med en vacker vänsterträff.

Segern innebär tre värdefulla poäng för Utsikten, som kliver upp säkrare mark. Helsingborg tappar i toppen. Fyra omgångar återstår.