Tre av dessa är dessutom bofasta i chefstränaren Klebér Saarenpääs startelva. Vänsterbacken William Westerlund kom från Viken utanför Helsingborg till akademin innan 15 års ålder och fick Saarenpääs förtroende snabbt, efter blott tre inhopp 2023.
Mittfältaren Lukas Kjellnäs lämnade Helsingborgsklubben Fortuna i 11-12-årsåldern medan Benjamin Örn spelat i HIF sedan han var fyra år. Medan Kjellnäs fick nöja sig med några starter förra sommaren spelade Örn samtliga minuter under de avslutande sex omgångarna förra året.
Dåvarande tränaren Stuart Baxter gav Örn sin A-lagsdebut i hemmamötet med Örebro SK den 3 oktober, när HIF befann sig strax ovanför kvalstrecket i superettan.
- Där blev man inkastad, rakt in i hetluften. Det var inte många alternativ de hade, det var avstängningar och skador. Jag kastades in mot Örebro hemma, vi vann till slut med 4-1. Det var mest att försvara rätt och så fick det offensiva komma i de senare matcherna. Men där och då var det en magisk känsla, säger Benjamin Örn till Fotbollskanalen.
- När jag kom in var det kris på riktigt. Det var inte många matcher kvar och vi låg långt ner i tabellen. Det var en press med tanke på att det är klubben jag är fostrad i, men pressen gjorde också att jag inte hade något att förlora. Jag gjorde min grej, det hjälpte väl också. Sedan var det en ganska bra utmaning att klara av också. Något som man är stolt över.
Var det jobbigt på något sätt att spela den hösten?
- Ja men det var det. Det var mycket tryck utifrån, samtidigt som man har höga krav på sig själv och inte ville göra bort sig i sådana lägen. Annars var det väl bara att köra på. Det var inte mycket att förlora utan vi hade mer att vinna.
Jag gissar att ni hade velat göra debut för HIF i allsvenskan. Hur påverkas ni av att klubben är i superettan?
- Jag tänker att man ser en möjlighet. Man vet att den här klubben ska vara i allsvenskan, det vill fansen också, men man får se det lite som en resa. Att det kan vara något fint att vara del av.
Hur känns det att vara ordinarie nu?
- Jag skulle säga att det har gått snabbt, egentligen för allihop. Lukas är den som varit här längst och hoppat in och gjort några matcher innan oss. Samtidigt har jag och William kommit in här nu. Även om det har gått snabbt så har man lärt sig mycket, och det är vår första riktiga säsong i A-laget. Vi lär oss otroligt mycket dag för dag, och det är en bra början på en lång karriär för oss tre.
- Jag skulle säga att i alla fall detta år så har alla tre fått väldigt mycket ansvar. Det känns som att vi än så länge har växt lite med det och tagit ansvaret. Jag tror att det är väldigt viktigt i utvecklingen att få det och sedan ta det.
Talangerna var bara sju år när Helsingborg vann sitt senaste SM-guld 2011. Trots att de senaste åren varit tunga ser Kjellnäs på HIF som en storklubb. Det är mycket tack vare den ambitiösa akademin, som Westerlund menar är långt fram i Sverige.
Att många kunnat odla en klubbkänsla blir påtagligt i ett ungt lag.
- Det märks av att det är många (spelare) nu som verkligen vill göra det för klubben också. Det är många som har klubben nära hjärtat, det tycker jag märks av. Många som krigar för det, säger William Westerlund.
Den assisterande tränaren Max Lindén hade spelarna både i P17- och P19-laget. Alla tre har känt ett stort förtroende från Lindén, som trion menar har bidragit till att steget till A-laget inte blivit så stort.
Även om 04:orna spelat ihop länge känner de konkurrensen sinsemellan.
- Samtidigt är alla väldigt bra vänner med varandra. “Benna” kommer in och startar, jag tror alla tycker att det är väldigt kul. Även när det är tvärtom, säger Lukas Kjellnäs.
- Vi pushar varandra. Det är inga konstigheter, ingen prestige.
Blir man schysstare mot varandra på så sätt?
- Det är kanske inte det lättaste att gå in i HIF:s A-lag i superettan. Jag tror ändå att vi tar hand om varandra på något sätt och att man vill varandra väl. Bli bättre tillsammans egentligen.
Inför säsongen berömde Klebér bland annat modet hos de unga spelarna. Var har ni fått det från?
- Jag vet att vår grupp varit bra ända sedan akademin, med bra karaktärer. Många tränare som man haft i akademin har alltid tyckt om människorna också. Även fast vi gjort bra resultat så är det många tränare som man fortfarande har kontakt med. Det måste betyda att det varit mer än bara fotbollsspelandet som varit viktigt.
- Jag skulle säga att det alltid varit en jargong att hellre göra en aktion och misslyckas än att inte göra den alls. Att hela tiden våga göra mycket har följt med sedan akademin.
Inför fredagskvällens bortamatch mot Trelleborgs FF är HIF tabellsexa efter sju omgångar. Om laget präglas av ungdomlig oräddhet är det desto försiktigare med målsättningen, givet den mörka fjolårssäsongen.
- Vi pratar mycket om en process. Att bygga nytt och att den processen kommer ta lite tid. Vi har inte pratat om något resultatmässigt mål, men är man i fotbollsvärlden så vill man vinna varje match. Något slutgiltigt mål har vi inte riktigt satt upp. Vi tar den här processen och sedan får vi se var den leder oss, avslutar William Westerlund.