Bottenstriden tätnar: Oddevold bröt Varbergs segersvit

Det innebär att bottenstriden tätnar och att Uddevalla-klubben tillfälligt kliver upp på säker mark.

3:04

Avbryt
Försök igen

I spelaren ser du höjdpunkter från matchen.

Varberg gick starkt inför landslagsuppehållet och kom till matchen mot Oddevold med tre raka segrar i ryggen. Men under lördagen bröts segersviten.

I mitten av den första halvleken tog hemmalaget ledningen när Liridon Kalludra prickade dit 1-0-målet från straffpunkten. I upptakten av den andra akten kunde förvisso hallänningarna kvittera, men detta var Oddevolds eftermiddag.

Två minuter efter kvitteringen återgav Assad Al Hamlawi Oddevold ledningen och med 20 minuter kvar att spela utökade anfallaren till 3-1.

Det spelade således ingen roll att Yusuf Abdulazeez fick in ett tröstmål i slutminuterna. Oddevold kunde nämligen hålla undan och säkra en livsviktig 3-2-seger på hemmaplan.

Trepoängaren innebär att Oddevold lyfter från nedflyttningsplats och tillfälligt kliver upp på säker mark, en poäng bakom just Varberg. Avståndet ner till kvalstrecket är nu en poäng för Oddevold.