Brage hakar på i tabelltoppen efter seger mot Östersund

IK Brage hemmaslog Östersunds FK med 2-1.
Nu hakar man på i tabelltoppen och placerar sig på andra plats i superettan.

Se höjdpunkterna från Brage-Östersund i spelaren ovan.

IK Brage har öppnat säsongen starkt i superettan. Efter sex omgångar hade man tre segrar, två kryss och en förlust.

I den sjunde omgången kom Östersunds FK på besök – och då blev det en ny seger.

Efter att Arquimides Ordóñez missat ett friläge i den andra minuten, öppnade Henry Sletsjoe gav Brage målskyttet efter 17 minuter. Ieltsin Camões slog ett lågt inlägg från vänsterkanten som Sletsjoe var först på i Östersunds straffområde, varpå han sköt in 1-0 med en vrist i bortre hörnet.

Östersund kvitterade efter 34 minuter när Franck Adjoumani mötte upp en krossboll vid den bortre stolpen och sköt in 1-1 på volley – men glädjen var kortvarig.

För redan i den 37:e minuten återtog Brage ledningen genom Adil Titi. Mittfältaren skottfintade vid straffområdeskanten, avancerade in i boxen, och nöp till med ett avslut intill den främre stolpen till 2-1.

Östersund var en stolpträff ifrån en kvittering i inledningen av den andra halvleken, och även Brage var en stolpträff ifrån en 3-1-ledning med timmen spelad. Men det blev inga fler mål i matchen.

Titis 2-1-mål innebar tre poäng för Brage, som nu hakar på i tabelltoppen och placerar sig på andra plats bakom Landskrona Bois. Östersund, i sin tur, placerar sig på näst sista plats.

Brage: Frodig - Weilid, Ågren, Zetterström, Redenstrand - Arvidsson, Sletsjoe, Titi, Tot Wikström - Camões, Berggren.

Östersund: Mills - Hedenquist, Suljic, Ghanoum, Adjoumani - Oluwayemi, Sporrong - Musolitin, Kroon, Hopcutt - Ordóñez.