Dahlqvists garv efter drömmålet: "Tror att det där tar priset"

- Jag tror att det där tar priset, skrattade han om sitt 1-0-mål i Max.

Nykomlingen Sandviken har svarat för en succéartad säsong och inför fredagens 27:e superettan-match hade laget möjlighet att kliva upp på allsvensk kvalplats i den haltande tabellen.

Men det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort.

För motståndet stod nämligen Örgryte på Gamla Ullevi och det skulle bli en tuff nöt att knäcka.

Redan i den 13:e matchminuten tog Isak Dahlqvist emot bollen ute på sin högerkant. Han vek sedan in och öppnade upp för sin vänsterfot innan han på Arjen Robben-manér vek upp ledningsmålet i det bortre krysset.

- Jag tror att detta tar priset. De målen kommer inte ofta, men när de väl kommer är det en go känsla, sa Dahlqvist om sitt mål i Max sändning, samtidigt som han drog på ett skratt.

Målet blev också en indikation på vart matchen var på väg och när Noah Christoffersson avslutade ett mönsteranfall genom att rulla in 2-0 från nära håll efter 27 minuters spel hade Öis kopplat ett bastant grepp om en tunr trepoängare.

I den andra halvlekens upptakt kunde förvisso Zinedin Smajlovic reducera för Sandviken, men när Isak Dahlqvist efter 54 minuters spel rakade in sitt andra mål i matchen hade Örgryte återigen koll på läget.

Sandviken lyckades dock få in en ny reducering med en knapp halvtimme kvar att spela. Men Örgryte lyckades till sist hålla undan och när Tobias Sana skickade in 4-2 från nära håll på stopptid var segern klar.

Resultatet 4-2 innebär att Örgryte kliver upp på sjunde plats i superettan och laget har nu nio poäng ner till den negativa kvalplatsen. Sandviken missar däremot möjligheten att kliva upp på allsvensk kvalplats.

Örgryte: Gustafsson – Azulay, Dyrestam, Faye - Dahlqvist, Vindehall, Mujanic, Andreasson - Kenndal, Christoffersson, Sana.

Sandviken: Jakobsson - Smajlovic, Thörn, Engqvist, Kouyate - Karlsson, Igbarumah, Söderberg, Thorell - Kirby, Kabuye.