Degerfors sänkte Sundsvall sent

Degerfors utökade sin ledning i superettan via ett sent avgörande mot Sundsvall.
Avgörandet kom först i den 88:e minuten.
- Det satt långt inne idag, säger Degerfors matchvinnare Erik Lindell till Max efter matchen.

Sundsvall halkade ner på nedflyttningsplats efter Gefles seger igår. Under söndagen stod serieledande Degerfors för motståndet. Viktiga poäng var därmed på spel både i botten och toppen av serien.

Den första halvleken slutade mållös efter att de riktigt heta möjligheterna uteblivit.

- Vi har mycket boll, men måste komma till bättre lägen. En okej halvlek men vi kan göra det bättre, säger Degerfors Alexander Lindeskog till Max.

Pontus Lindgren i Sundsvall kommenterade också de första 45.

- Vi blir väl lite låga stundtals, men det vet vi att vi kan bli i en sån här match. Vi ska försöka äga lite mer boll.

Efter 61 minuter gjorde Degerfors anfallare Lindgren bort sin försvarare och avslutade utanför straffområdet. Skottet hittade in lågt i den vänstra burgaveln och gav ledningen till Degerfors.

Hemmalaget skulle dock replikera och det genom inhopparen Gustav Nordh som efter en knapp minut på planen hittade en lucka i Degerfors-försvaret och kunde placera in 1-1.

Det var dock serieledarna som skulle dra det längsta strået. I den 88:e minuten damp bollen ned framför Erik Lindell i straffområdet som drog till på halvvolley. Skottet letade sig upp i nättaket till ett avgörande 2-1-mål.

Sundsvalls Gustav Nordh summerade förlusten.

- En ganska jämn match där båda lagen hade sina perioder. Jag tappar markering vid andra målet så jag får ta på mig det, säger Nordh till Max.

Degerfors matchvinnare Erik Lindell var nöjd med tre poäng.

- Det känns jättebra. Det satt långt inne idag, men det det räcker ibland, säger Lindell.

I och med segern utökar Degerfors sin ledning i superettantabellen. Laget innehar just nu 53 poäng och är åtta poäng framför Öster på andraplatsen.

Poängtappet var tungt för Sundsvall som fortsatt ligger på nedflyttningsplats med fyra omgångar kvar att spela.

Sundsvall: Olsson; Forsberg, Lindgren, Svanberg, Kralj; Jelassi, Aviander, Manchon, Kagayama; Palomino, Bengtsson

Degerfors: Forsell; Moros, Morgado, Lindskog; Lindell, Mårtensson, Netabay, Gravius, Diaby; Lindgren, Vukojevic

Publicerad 2024-10-06 kl 17:14