Dundertavla i Örgrytes förlust

Örgryte ledde med 1-0 mot Sandviken.
Sedan tog Viktor Lundberg med handen i eget straffområde.
Och i den andra halvleken bjöd sällskapets keeper Hampus Gustafsson på 2-1-målet.
- Jag är tom, säger Öis Jonathan Azulay i Max.

Örgryte ligger sist i superettan och är i stort poängbehov.

I söndagsmötet med Sandviken började det bra för gästerna från Göteborg. William Svensson satte dit 1-0 efter en kvart.

Men glädjen blev kortvarig.

I den 29:e minuten tilldömdes Sandviken straff efter att Viktor Lundberg hoppat upp på en hörna och tagit med handen. Emil Engqvist var klinisk från elva meter.

- Jag tror han knuffar mig och jag faller normalt med händerna.  Så är det, sa Lundberg till Max i paus.

Lundberg klarade sig från gult kort. Tur för forwarden, som redan var varningsbelastad.

Båda lagen hade bud på ytterligare mål i den första akten, men i paus var ställningen 1-1.

Det var likaläge länge och väl. Men i den 80:e minuten fullbordade Sandviken sin vändning och det var till följd av en dundertavla.

Örgrytes målvakt Hampus Gustafsson lade ned bollen i eget straffområde och tog alldeles för god tid på sig. Sandvikens John Junior Igbarumah klev försiktig in i press, men det tog inte keepern någon notis om. Gustafsson hamnade i tidsnöd och skickade bollen rakt på Igbarumah, varpå att bollen slank in i mål.

2-1 var ett faktum och Öis-keepern var fullständigt bedrövad.

Matchen slutade i 3-1-seger för hemmalaget på Jernvallen efter att Amin Al-Hamawi satt spiken i kistan på tilläggstid.

- Fy fan, riktigt skönt.  Framför allt efter förra matchen (0-0 mot Gif Sundsvall) när vi dominerade hela matchen och inte gick med oss två poäng, säger  Al-Hamawi till Max.

Örgryte ligger alltjämt sist, Sandviken är sexa i en haltande tabell.

- Jag är tom. Jag vet inte vad jag ska säga. Vi tar återigen ledningen i en match och det slutar med att vi förlorar den, säger Jonathan Azulay i Max.

Publicerad 2024-05-26 kl 16:51