Landskrona rycker i toppen – efter stor dramatik på slutet

Botten mot toppen, sju mål och två vändningar.
Kvällens match mellan Landskrona BoIS och Örgryte IS innehöll det mesta.
Slutresultatet: 4-3 till skåningarna – efter stor dramatik mot slutet.

Landskrona BoIS var något pressade att vinna för att bibehålla avståndet ner till andraplatsen i superettan inför bataljen mot Örgryte IS på måndagskvällen. Örgryte IS, å sin sida, behövde poäng - då Göteborgs-klubben placerade sig på en 15:e plats med blott tio inspelade poäng

Och det blev en svängig historia.

Det tog bara sex minuter innan skåningarna tog ledningen. Max Nilsson fick ett inspel snett inåt bakåt och bankade in ledningsmålet.

Men Örgryte hängde inte läpp för det.

Istället vände de matchen på elva minuter. I matchminut 23 blev Daniel Paulson frispelad och kunde placera in kvitteringen. Och i minut 34 sprang sig Aydarus Abukar fri, dribblade bort en BoIS-försvarare och lurade målvakten totalt. Vändningen var fullbordad.

Men precis innan halvtidsvilan kom kallduschen för Göteborgslaget. Samuel Burakowsky placerade, till synes enkelt, in kvitteringen när han kom fri från vänster. Ställning i paus: 2-2.

Landskrona BoIS rivstartade sedan den andra akten, och än en gång tog det bara 6 minuter från att domaren blåste igång tills bollen låg i nät. Skånelaget kombinerade fram sig i straffområdet och Frederik Ihler fick ett drömläge. Läget förvaltades på bästa möjliga vis, och en till vändning i matchen var således fullbordad.

Örgryte gav dock inte upp. Det rådde kalabalik i Landskronas straffområde vid en hörna – men till slut fick William Svensson till ett avslut som gick i mål. Kvitterat i minut 83, alltså.

Men sista ordet var inte sagt. Bara två minuter senare gjorde Max Nilsson sitt andra i matchen efter ett mönsteranfall av Landskrona BoIS.

Och någon vidare slutforcering från Örgryte IS kom aldrig. När domaren blåste av kunde således följande slutresultat plitas ner: