Östersunds segerlösa svit fortsätter - förlorade mot Skövde

Östersunds segerlösa svit är förlängd till sex matcher.
Under lördagen föll Jämtlandslaget med 1-0 mot Skövde AIK.
- Det är helt sinnesjukt att bollen inte vill gå in, säger ÖFK:s Albin Sporrong till Discovery+.

Skövde AIK har fått spela sina första hemmamatcher på Borås Arena, då Södermalms IP totalrenoverats. Men under lördagens möte med Östersunds FK var det dags att inviga det nya konstgräset i Skövde.

Gästerna Östersund hade bollinnehavet i den första halvleken och skapade flest målchanser.

Närmst kom Sebastian Karlsson Grach på en hörna i den 26:e minuten - men Skövde-målvakten Adrian Zendejas stod för en jätteräddning.

Även Skövde var nära att ta ledningen efter 38 minuter när Emil Skillermos inspel hittade Stefan Ljubicic framför mål. Denna gång var det Andrew Mills tur att göra en jätteräddning.

Men matchens första akt bjöd inte på några mål. 0-0 var ställningen i halvtid.

Det första målet kom timmen var spelad. Skövdes vänsterback Marcus Mikhail slog ett lågt inlägg mot den främre stolpen från sin vänsterkant. Där dök inhopparen Emil Skillermo upp och styrde bollen upp i nättaket bakom Mills i Östersundsmålet till 1-0.

Östersund var dock nära att få en snabb replik. På en hörna två minuter efter Skövdes ledningsmål nickade en Skövde-försvarare bollen i egen stolpe efter ett flipperspel i straffområdet. Det ville sig inte för gästerna, dock, utan hemmalaget behöll sin ledning.

Med två minuter kvar att spela hade Östersund återigen en stolpträff, när Arquimedes Ordonezs nick tog i virket. Även denna gång ville det sig inte för ÖFK.

Skillermos mål blev matchens enda. Skövde bärgade sin tredje seger för säsongen och fick en smakstart på nya hemmaplanen. Östersund, i sin tur, har efter lördagens förlust inte vunnit på sex raka matcher. Tre förluster och tre kryss är Jämtlandslagets resultatrad.

- Det är väl som vanligt, vi har en oförmåga att göra mål. Det är helt sinnessjukt att bollen inte vill gå in. Vi har så mycket lägen, jag själv ska också göra mål idag. Det är jäkligt frustrerande, vi har ett övertag hela matchen. De skapar lite lägen men det känns som vi absolut skapar mer, säger Östersunds Albin Sporrong till Discovery+ efter matchen.

Startelvor

Skövde: Zendejas - Sörman, Schyberg, Tellgren, Mikhail - Ovsenek, E. Abraham, S. Abraham - Moro, Ljubicic, Engström.

Östersund: Mills - N'Sa, Suljic, Jablinski, Adjoumani - Sporrong, Brendon - Musolitin, Kroon, Hopcutt - Karlsson Grach.