Rött kort sänkte Sandviken - Utsikten vände och vann

Mardrömsminuter för blev Sandvikens fall på hemmaplan.
Rött kort och insläppt mål på några minuter gav Utsikten segern.

Nykomlingen Sandvikens IF har varit en av superettans stora sensationer under säsongen. Inför matchen mot Utsiktens BK placerade de sig på en fjärdeplats i tabellen - och kom till fajten i god form med fyra vinster på senaste fem matcherna.

Utsikten å andra sidan kommer från en tuff period där man inte vunnit sedan slutet av maj då man slog IK Brage med 1-0.

När matchen väl drog igång var det en jämn sådan inledningsvis. Det första målet skulle komma efter lite drygt 20 minuters spel när Mohammed Mahammed gav Sandviken ledningen - hans andra mål för säsongen.

Glädjen blev däremot kortvarig. Bara fem minuter senare hittade Utsikten en kvittering genom Jesper Brandt som höll sig framme med skallen och satte 1-1 - vilket stod sig in till halvtidsvilan.

Starten av den andra halvleken blev sedan en mardröm för hemmalaget Sandviken. Emil Engqvist fick syna det röda kortet och en olycka kommer sällan ensam. Några minuter senare höll sig Malkolm Moenza framme på ett inlägg och smällde in Utsiktens ledningsmål - som sedan höll undan och tog viktiga tre poäng.

- Det var riktigt skönt och välbehövligt. Vi visste att det skulle krävas mycket för att komma hit och ta tre poäng så vi behövde lägga ned ett hårt jobb. Det är jämn fotbollsmatch men där utvisningen blev avgörande. En jämn match som vi är starka i, löd segerskyttens Moenzas kommentar efter matchen i Max sändning.

- Vår insats är väl godkänt men inte mer. Tycker att vi gör en bra andra halvlek efter utvisningen men den första halvleken är alldeles för slö. Lite klassisk insats efter ett uppehållet, sa Sandvikens Daniel Söderberg till Max efter matchen.

Sandviken: Jakobsson - Kouyate, Engqivst, Harletun - Kabuye, Söderberg, Malachowski Thorell, Mahammed, Karlsson - Igbarumah, Al-Hammavi.