Silverholt hattrickskytt mot Brage

Helsingborg vann mötet med Brage, 3-0.
Stor hjälte blev hattrickskytten Taylor Silverholt.

Taylor Silverholt, 23, inledde säsongen med tre mål på de tre första matcherna. Därefter hade Helsingborgs IF-forwarden svårt att hitta nätet.

Men på senare tid har strikern prickat formen och i mötet med Brage blev han stor matchhjälte. I den 36:e minuten kastade han sig fram på ett inlägg från Ervin Gigovic och knoppade in 1-0.

- Ibland chockar man sig själv också, sa Silverholt om sitt nickmål i Max.

Men 23-åringen nöjde sig inte med en fullträff. Före den första akten  var över hade han förvaltat en straff och blivit tvåmålsskytt.

- Jag tränar extra efter varje träning, avslut och inlägg och allt sådant. Det är kul att det lönar sig, säger Silverholt om sin målform.

I den andra havleken tryckte Brage på för ett reduceringsmål och hemmalaget i Borlänge skapade chanser.

Men forceringen öppnade upp ytor för gästerna och med tio minuter kvar av ordinarie tid kom spiken i kistan. HIF kontrade och det var glödhete Taylor Silverholt som satte dit 3-0 och sitt tredje mål i matchen.

Helsingborg vann matchen med 3-0 och är tvåa i superettan. Brage är sexa.

Publicerad 2024-08-27 kl 20:58