Öster tappade poäng i jakten på allsvenskan.
Målvakten Robin Wallinder stod för en stor tavla när Oddevold kvitterade.
- Det är en stor besvikelse, säger Östers David Seger till Max.

Ett Öster på kvalplats till allsvenskan åkte till Uddevalla under söndagen för att ta sig an Oddevold.

Efter 20 minuter råkade Öster ut för ett tungt skadeavbräck. Mattis Adolfssons axel hoppade ur led efter en duell med Oddevoldspelare. Mittbacken tvingades bäras ut på bår i stora smärtor.

Strax innan halvlek tog Öster ledningen genom Daniel Ljung. Yttern blev serverad av David Seger i ett bra läge och kunde kontrollerat rulla in 1-0 med bredsidan.

Oddevold skapade några halvchanser till en kvittering innan halvtidsvisslan men ställningen i paus var 1-0 till bortalaget.

Oddevolds Gabriel Sandberg summerade matchens första 45 minuter.

- Vi låter de ha boll men de skapar inte så många heta chanser. De får med ett mål där i slutet vilket såklart inte var enligt planen. Jag tycker vi gör ett bra jobb ändå, säger Sandberg till Max.

Sebastian Hedlund som fick hoppa in istället för skadade backen Adolfssons kommenterade också första halvlek till Max.

- Det är lite ryckigt, mycket duellspel, de är aggressiva, det gäller för oss att stå upp och vara lika aggressiva, säger Hedlund.

I inledningen av andra halvlek skulle Oddevold kvittera. Och det var en riktig bjudning från Östers målvakt.

Hemmalagets skyttekung Assad Al Hamlawi fick ingen vidare fart på sin nick i straffområdet och Robin Wallinder i Öster-målet skulle bara skulle skopa upp avslutet. Men målvakten fick inget grepp om bollen som retsamt rullade in till en kvittering i matchen.

Det skulle också bli matchens sista mål, det slutade 1-1 och Öster tappade värdefulla poäng i jakten på uppflyttning.

- Jag är nöjd med laget och att vi kör på till sista minuten, vi vill ha tre poäng men får vara nöjda med en poäng, säger Oddevolds Assad Al Hamlawi till Max efter matchen.

Östers David Seger var inte lika nöjd.

- Surt, vi ville komma härifrån med tre poäng. Vi lyckas inte få till någon vidare forcering på slutet heller. Det är en stor besvikelse, säger Seger till Max.

Det oavgjorda resultatet innebär att Öster behåller andraplatsen i superettan, men är nu bara positiv målskillnad före Landskrona.

Oddevold: Ibrahimovic; Krüger, P. Engelbrektsson, Karlin; A. Engelbrektsson, Olblad, Sandberg, Kalludra, Snibb; Forssel, Al Hamlawi

Öster: Wallinder; Varmanen, Adolfsson, Kricak, Bergqvist; Seger, Jansson; Wiberg, Söderberg, Ljung; Aliev

Publicerad 2024-10-06 kl 17:36