Utsikten-irritation när TFF bröt tunga sviten: "Det är katastrof"

Trelleborg hade inte vunnit på fem matcher.
Men mot Utsikten tog skåningarna en betrygande seger.
- Hela inledningen är helt katastrof, sa Utsiktens Karl Bohm till Max.

I spelaren ser du höjdpunkter från matchen.

Trelleborg kom till lördagens match mot Utsikten med en blytung svit i ryggen. Skåningarna hade inte lyckats bärga en enda seger på sina fem senaste superettan-matcher och var i stort av en trepoängare för att behålla ett tryggt avstånd till bottenstriden.

Men att det var ett TFF i motvind märktes inte under den första halvleken på Bravida Arena.

Gästerna gick nämligen ut och dikterade villkoren på ett framgångsrikt sätt och när Othmane Salama skickade in ledningsmålet på stopptid i den första halvleken var det tämligen logiskt.

- Hela inledningen är helt katastrof. Vi är för långsamma med bollen, vi kommer inte till dem i pressen och vi har ingen struktur i det vi vill göra. Det finns inte mycket som vi tar med oss efter första 45, sa en irriterad Karl Bohm till Max efter den första halvleken.

Haverikommissionen i Utsikten var alltså tydlig med vad som behövde förbättras och det gav visst utslag i den andra halvleken där hemmalaget skapade fler målchanser än under första 45.

Men detta var inte Utsiktens dag och när Pierre Dahlin Larsen prickade dit 2-0-målet utanför straffområdet efter 66 minuters spel var det spiken i kistan.

Efter danskens mål kunde TFF hålla undan och bevaka sin 2-0-ledning. Detta innebar att man också lyckades bärga en nödvändig seger, samtidigt som den tunga sviten nu är bruten.

På annat håll i superettan spelade Östersunds FK och Östers IF 0-0 under lördagen.

Utsikten: Hadaya – Hermansson, Brandt, Lagerlund, Moenza – Mohideen, Faltsetas, Pekalski, Ferati – Bohm, Lima.

Trelleborg: Beck Larsen – Hörberg, Karlsson, Weberg, Alievski – Larsen, Asoma, Björkqvist, Culum – Salama, Karim.