Varberg starkast i svängig match – Bitiqi hjälte

Matchen mot Gefle svängde åt alla håll.
Till slut stod Varberg som segrare med 4-3 efter en sen dubbel av Aulon Bitiqi.
- Vi har turen med oss, säger han till Max.

Mötet mellan Varberg och gästande Gefle blev både mål- och händelserik, där den första fullträffen kom efter elva minuter.

Constantino Capotondi drog in 1-0 med en vacker högervolley, men Varberg svarade snabbt när Marc Tokich använde bredsidan för att kvittera.

I andra halvlek svängde det rejält. Först rakade Isak Bjerkebo in 2-1 i öppet mål, men hemmalaget hann knappt jubla förrän Leo Englund gjorde 2-2, elegant serverad av Capotondi.

I den 75:e minuten dunkade Englund in 3-2 och Gefle kände doften av tre poäng. Det blev i stället noll – på grund av Aulon Bitiqi.

Bara minuten efter målet höll sig Bitiqi framme och satte 3-3 – och i den 85:e minuten siktade han in sig i straffområdet och frälste hemmapubliken med sitt 4-3-mål.

- Det chockar mig själv faktiskt. Jag visste inte att jag kunde göra sånt, säger en glad Bitiqi till Max när han beskriver målet och fortsätter:

- Det blir en match där båda lagen bara smäller in målen. Vi har turen med oss att ta tre poäng.

Minerna var dystrare i Gefle-lägret, inte minst hos kapten Martin Rauschenberg.

- Jag är besviken. Vi har matchen flera gånger, men släpper in för enkla mål. Vi är bra med bollen stora delar av matchen, men målen vi släpper in är för dåliga. De måste vi hem och kolla på. Det är inte tillräckligt bra, säger han till Max efter matchen.

Varberg lyfter i tabellen och ligger nu tia efter fem raka utan förlust. Bland annat passerar man Gefle, som är på negativ kvalplats efter 13 omgångar.

Varbergs BoIS: Olsson - Frigell Jansson, Dahlström, Zackrisson, Sverrisson - Bjerkebo, Tokich, Edlund, Montiel - Bitiqi, Kurochkin

Gefle IF: Jonsson - Aspgren, Merbom Adolfsson, Rauchenberg Brorsen, Håkansson, Friman - Yakoub, Ranera Grau, Capotondi, Edqvist - Englund