Kalmar FF - AIK
Kalmar FF
AIK
STREAMA PÅ LÖRDAG

Under torsdagen drabbade Hammarby mot division 1-laget IFK Stocksund och i potten låg ett avancemang till gruppspelet i svenska cupen. För Bajen gjorde 18-årige Divine Teah sin första match från start.

Hammarby inledde starkt, men det var något helt annat som tog uppmärksamheten i matchens linda.

Vid ställningen 0-0 började det dundra och blixtra. Matchen avbröts tillfälligt och spelarna rusade av planen.

"Där kom en riktig rackarrökare - och spelarna lämnar planen", skrev Bajen på X.

Det väntades bli ett kort avbrott, och 18.56 skulle man dra igång det hela igen om allt gick enligt plan.

Och det blev tidigare än så. När klockan visade 18.55 återupptogs nämligen matchen.

Det tog bara tre minuter efter avbrottet för att Bajen skulle kunna ta ledningen. Bajen kombinerade sig fram genom och till slut kunde Nahir Besara frispela Jusef Erabi som lirkade in ledningsmålet. Divine Teah var också högst delaktig i förarbetet.

Efter lite mer än 35 minuters spel blev en Stocksund-spelare utvisad efter att ha sprungit ned Montader Madjed som var på väg att bli fri.

Precis före paus utökade Bajen sin ledning. Dennis Collander stormade fram på ett inlägg och knoppade in 2-0.

Ställningen var 2-0 i halvtid.

- Vi har kontrollerat matchen och spelat bra. Det är alltid jobbigt att spela sådana här matchen för man tror att det ska bli enkelt, men det är det inte. Det är okej med 2-0, men vi kan göra fler mål. Vi ska fortsätta göra samma sak i andra halvlek. Det viktigaste är att vi får vinsten och sedan åker vi hem, sa Hammarbys Montader Madjed till Aftonbladet i paus.

Hammarby gjorde ett dubbelbyte i paus. Jusef Erabi och Nahir Besara utgick, in kom Gent Elezaj samt nyförvärvet Sebastian Clemmensen, där den sistnämnde gjorde sin Bajen-debut.

Clemmensen var involverad i ett mål direkt efter inhoppet. Dansken gick avslut, varpå att Stocksunds målvakt William Björklund lämnade en retur som Madjed kunde peta in till 3-0.

Hammarby fortsatte trycka och i den 52:a minuten gjorde Ibrahima Fofana 4-0 på en hörna.

Stocksund gjorde ett tröstmål med ungefär tio minuter kvar av ordinarie tid, men närmare än så kom inte division 1-laget. Faktum är att Hammarby vann med 6-1 efter att Madjed svarat för ytterligare två mål i slutminuterna och han blev därmed hattrickskytt. Segern innebär att Bajen är klart för gruppspel i svenska cupen.

Hammarby: Blazevic - Collander, Fofana, Fenger, Llinares - Tekie, Hammar - Madjed, Besara, Teah - Erabi

Stocksund: Björklund - Bennarp, Edeland, Wallenborg, Tesfai, Wågberg, Marrah, Norrman, Lundström, Wetterqvist, Flensborg.

Publicerad 2024-08-29 kl 20:29