Superettan-klubbarna gjorde jobbet - vidare i svenska cupen

Svenska cupen (herr)

Degerfors IF, Örgryte IS, Utsiktens BK och Sandvikens IF är klara för gruppspelet i svenska cupen.
Superettan-klubbarna vann nämligen sina respektive matcher.

0:39

Avbryt
Försök igen

Se ett av Degerfors mål i spelaren.

Kvalet till gruppspelet i svenska cupen fortsatte på onsdagen.

Degerfors IF, som ligger fyra i superettan, ställdes mot division 2-laget Nyköpings BIS på bortaplan vid 17.00. Och värmlänningarna gjorde jobbet.

Efter mål av Elias Pihlström, Dijan Vukojevic, Teo Grönborg och Gustav Lindgren kunde slutresultatet 4-1 i rödvit favör skrivas ned.

På andra sidan landet, i Värmland, ställdes superettan-nykomlingen Sandvikens IF mot FBK Karlstad, som huserar i division 1. Matchen sparkade igång 17.30.

Hemmalaget tog ledningen genom Mikael Harbosen Haga tidigt i matchen - men gästriklänningarna blixtvände under den andra halvan av första akten.

FBK Karlstad skulle dock kvittera i den andra halvleken - men Emil Engqvist avgjorde för Sandvikens IF med tio minuter kvar.

På torsdagskvällen skulle samtidigt Örgryte IS, som på senaste tiden har ryckt upp sig och tagit sig ur bottenträsket i superettan, städa av division 2-laget IK Berga för att avancera till gruppspelet i svenska cupen.

Men den vinsten satt långt inne.

Efter 18 spelade minuter fick IK Berga in ledningsmålet efter ett märkligt självmål. Hemmalaget slog ett - tillsynes ofarligt - inlägg som Abdoulaye Faye såg ut att ha koll på.

Istället nickade han in bollen i egen kasse på ett snöpligt vis.

Men Örgryte reste sig och kvitterade genom Viktor Lundberg.

Och i den fjärde tilläggsminuten av matchen avgjorde Månz Karlsson på nick. Örgryte IS är därmed vidare till gruppspelet i svenska cupen.

Samtidigt tog sig Utsiktens BK också vidare, efter att ha vunnit med 2-1 mot Smedby AIS.