TV: Djurgården vidare i cupen efter målshow av Priske

Svenska cupen (herr)

JAKOBSBERG. Djurgården är vidare till gruppspelet i svenska cupen.
August Priske blev segerorganisatör med fyra mål och en assist i 6-1-krossen mot Järfälla.

2:28

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Järfälla-Djurgården i spelaren ovan.

Hammarby IF - Djurgårdens IF
Hammarby IF
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ SÖNDAG

Djurgården bytte under torsdagskvällen toppstrid i allsvenskan och ligafas i Uefa Conference League mot den andra omgången i svenska cupen på ett regnigt Järfällvallen. I potten låg en plats i Svenska Cupens gruppspel nästa år.

Allsvenska tabelltrean Djurgården ställdes mot FC Järfälla, en klubb som till vardags huserar i Division 2 norra Svealand och där parkerar på femte plats.

Klubbens tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf valde att skaka om ordentligt i startelvan inför torsdagens tillställning.

Jämfört med helgens match mot Kalmar var det bara mittbacksparet och målvakten Oscar Jansson kvar i startelvan.

Det var upplyft stämning på Järfällavallen inför avspark, trots stormlika väderförhållanden. Drygt 1400 personer, många av de djurgårdssupportrar, hade trotsat regnet.

Att matchen över huvud taget blev av var långt ifrån säkert inför avspark. De stora mängderna nederbörd gjorde att en stor pöl formades vid en av idrottsplatsens kanter och riskerade att skjuta upp matchen. Domaren valde dock att godkänna planen med kort notis.

Djurgården dikterade tidigt villkoren på den vattentunga konstgräsmattan. Efter drygt tre minuter slog Daniel Stensson en öppnade passning till August Priske som lämnade över till Tobias Gulliksen fri framför mål. Ett kontrollerat avslut från norrmannen och 1-0 till bortalaget var ett faktum.

Tio minuter senare hamnade en förlupen frispark återigen vid fötterna hos Gulliksen som fick tid att måtta ett inlägg. Planens längsta spelare August Priske dök upp helt omarkerad och nickade in 2-0 till blåränderna.

Gulliksen skulle fortsatt vara involverad och låg bakom även gästernas tredje mål i matchen. Norrmannen fick bollen på vänsterkanten efter en snabb frispark och hittade in till Peter Therkildsen som kunde raka in 3-0 i öppen bur när klockan inte ens stod på 25 minuter.

Järfälla hade få utflykter på Djurgårdens planhalva och Oscar Jansson var nästan helt sysslolös under matchens första 45. Djurgården hade möjligheter till ytterligare mål men Christos Liantas i Järfällas mål kunde stå emot.

- Vi kommer ut som vi ska och precis som vi pratat om med mycket energi, sa bortalagets Viktor Bergh till Sportbladets sändning i halvtid.

Redan efter en minuts spel av andra halvlek skulle Djurgården bjuda Järfälla på en väg in i matchen. Lagkapten Nahom Egziabihar serverades bollen framför mål efter ett slarvigt Djurgårds-uppspel och reducerade till hemmapublikens glädje.

Drömmen om en upphämtning skulle dock bli kortvarig. Tobias Gulliksen stod för sin fjärde målinvolvering när han hittade Priske med ett lågt inlägg på bortre stolpen.

August Priske skulle göra två ytterligare mål innan matchen var slut. Dansken var på rätt ställe i boxen och kunde säkert placera in både 5-1 och slutresultatet 6-1. Fyra mål för kvällen för Priske. Samtidigt avslutade Gulliksen matchen med fyra assist.

Djurgården gjorde jobbet övertygande och en tämligen spänningslös match slutade 6-1 till bortalaget som därmed är klart för gruppspel i Svenska Cupen i början av nästa år.

Järfälla: Liantas - Hedivi, L. Würtz, Lönn, Norén - Saweris, Tuncer, Portilla - A. Würtz, Dahir, Egziabihar.

Djurgården: Jansson - Therkildsen, Une Larsson, Danielson, Bergh - Eriksson, Stensson - Fallenius, Gulliksen, Radetinac - Priske.

Publicerad 2024-10-10 kl 20:54