Det blev en stortorsk i cupkvalet mot AIK, med 7-1.
- Vi hade kunnat göra fler mål, säger Omar Faraj till Aftonbladet.

Kalmar FF - AIK
Kalmar FF
AIK
STREAMA PÅ LÖRDAG

Kvalet till svenska cupen är i full gång. På onsdagskvällen ställdes AIK mot division 3-gänget Kubikenborgs IF i Sundsvall, och det var en plats i vårens gruppspel som stod på spel.

De svartgulas tränare Mikkjal Thomassen formerade ett starkt lag. Det som stack från elvan var att John Guidetti gjorde sin första start på över ett år. 32-åringen skadade ju sig som bekant i fjolårets cupkvalmöte med Dalkurd, som spelades den 16 augusti.

I Kubikenborgs lag fanns förre Gif Sundsvall-, IFK Norrköping- och Hammarby-spelaren Linus Hallenius.

AIK rivstartade mötet och tog ledningen redan i den tredje minuten. Axel Björnström kom runt på sin vänsterkant och slog ett lågt inspel till Anton Salétros, som distinkt tryckte dit 0-1.

En stund senare utökade de svartgula till 0-2. Omar Faraj fick se sitt skott räddas upp i stolpen, men på returen höll sig John Guidetti framme och petade in bollen i mål från nära håll.

De svartgula från norra Stockholm såg inte ut att ha några problem att "städa av" sitt division 3-motstånd. När dryga halvtimmen var spelad satte nämligen nämnde Faraj dit AIK:s tredje mål för kvällen.

Strax före pausvilan knorrade Mads Thychosen läckert in en frispark. 4-0 till AIK, alltså. Det hann bli ytterligare ett mål - av Axel Björnström - till gästerna innan första halvlek blåstes av.

- Fantastiskt skönt. Kul att spela fotboll när man inte har ont. Man får väl säga att det är årsdag, för det var i den här matchen (cupkvalet) förra året som jag skadade mig. Men det känns mycket bättre nu. Kul, sa Guidetti till Aftonbladet i paus.

32-åringen har inte mycket att klaga på kring sitt "måltjuvsmål".

- Alla mål räknas. Jag tar gärna 20-30 sådana per säsong, då är jag nöjd. Men jag vill hylla lagets inställning. Intensiteten vi spelar med. Vi trummar på och gör basicsakerna. Vi gnuggar, springer, är aggressiva och kämpar för varandra. Det vill jag hylla, sa Guidetti.

I början av andra halvlek reducerade Kubikenborg. Och visst, det var stjärnan Linus Hallenius som satte bollen i mål efter en hörna.

Sedan rann det i väg och AIK sprang ifrån inför de 7 410 åskådarna som hade tagit sig till NP3 Arena. Eskil Edh och Omar Faraj gjorde varisitt mål för de svartgula.

7-1 blev slutresultatet. AIK är därmed klart för svenska cupens gruppspel, som drar i gång i februari nästa år.

- Vi hade kunnat göra fler mål om vi var bättre i sista tredjedelen och avsluten. Men skönt med en vinst, säger Omar Faraj till Aftonbladet efteråt.

AIK:s startelva: Diawara - Thychosen, Milosevic, Faqa- Modesto, Celina, Fanne Dabo, Salétros, Björnström - Guidetti, Faraj.