TV: Peking vände - klart för cupgruppspel

IFK Norrköping - IK Sirius
IFK Norrköping
IK Sirius
STREAMA PÅ TORSDAG

Kvalet till svenska cupens gruppspel har kickat i gång. Under onsdagskvällen tog division 1-gänget Piteå IF emot allsvenska IFK Norrköping.

Då hamnade storfavoriten Peking i knipa tidigt.

Bara nio minuter stod på klockan när lagkapten Max Watson agerade passivt i eget straffområde. Det misstaget utnyttjade Jonathan Lundbäck, som petade in 1-0 till Piteå.

Men glädjen blev kortvarig.

Dryga kvarten senare kvitterade nämligen IFK Norrköping. Med viss hjälp. En Piteå-spelare var nämligen olycklig när han nickade en hörna i eget mål.

Strax före halvtidsvilan fullbordade Peking sin vändning. Tim Prica avlossade en frispark som letade sig in under ribban, och fram till en 2-1-ledningen. I andra halvlek höll sig nämnde Prica framme igen när han påpassligt utökade gästernas ledning.

IFK Norrköping höll därefter undan och vann med klara 3-1. Därmed har man säkrat en plats i svenska cupens gruppspel nästa år.

IFK Norrköpings startelva: Andersson - Salihovic, Eriksson, Watson, Baggesen - Ceesay, Höög Jansson - Sandberg, Hammershøy-Mistrati, Shabani - Prica.