Blytung seger för Örebro - skickade ner AIK på nedflyttningsplats

Sedan avgjorde Örebro sent och tog tre blytunga poäng.
Därmed tar man klivet förbi AIK i botten av damallsvenskan.

Det damallsvenska bottenlaget Örebro gästade tabelljumbon Trelleborg under lördagen.

För Trelleborg, som inte vunnit en enda match denna säsong, står det redan klart att klubben ramlar ut ur damallsvenskan medan Örebro kämpar för nytt kontrakt.

Och det blev en blytung seger för bortalaget Örebro som hämtade upp underläge två gånger och avgjorde bottenmötet i matchens slutskede.

Segern gör att Örebro tar klivet förbi AIK upp på kvalplats. Två poäng bakom BP som har en match mindre spelad.

Örebro tar härnäst emot Norrköping i jakten på att få spela i damallsvenskan nästa säsong.

***

På annat håll i damallsvenskan var Rosengård på jakt efter ännu en seger efter att ha fått fira sitt 14:e SM-guld förra veckan.

Frågan var om det kanske skulle infinna sig en baksmälla för när mästarklubben gästade Norrköping.

Och det var förvisso mållöst i halvtid i lördagens möte. Men bara några minuter in i den andra halvleken slog skytteligaledaren till.

Momoko Tanikawa satte 1-0 och sitt 14:e mål för säsongen vilket också blev slutresultatet i matchen.

Därmed har Rosengård fortsatt inte tappat poäng denna säsong och står för 23 vinster av 23 möjliga och enbart sex insläppta mål när tre matcher återstår av säsongen.

Jakten på att utöka segerraden fortsätter nästa helg när Hammarby kommer på besök.