IFK Värnamo
Halmstads BK - Djurgårdens IF
Halmstads BK
Djurgårdens IF

Djurgården tog emot Västerås på Tele2 Arena under måndagen. Då behövde hemmalaget vinna i sin jakt på en topp tre-placering - och VSK var tvunget att ta poäng för att hålla liv i drömmen om nytt allsvenskt kontrakt.

Efter att båda lagen skapat några mindre farligheter inledningsvis tog Västerås ledningen i den 22:a minuten. En felpassning av hemmalaget gav Abdelrahman Boudah möjligheten att väggpassa sig fri och placera in 1-0 i ena hörnet.

Därefter var Djurgården nära att kvittera till 1-1 bara några minuter senare, på en frispark. Men VSK-keepern Johan Brattberg räddade och på returen lyckades man täcka till hörna.Hemmalagets första mål för kvällen skulle komma i den 30:e minuten istället. Då smekte Tokmac Nguen in 1-1 i bortre krysset när han vek in från en position på högerkanten.

Innan paus var Djurgården nära att ta ledningen. Efter en hörna och en skarv fick mittfältaren Daniel Stensson ett jätteläge att skjuta in 2-1 från nära håll, men hans avslut gick tätt utanför.

- Dålig (första halvlek). Men vi får bygga på det här nu. Vi har 45 minuter att spela och jag är säker på att vi kommer ta med oss tre poäng, sa Nguen i Max sändning i paus.

Tidigt i andra halvlek kom dock 2-1 till Djurgården. Forwarden Deniz Hümmet dunkade in bollen i nät. Han förvaltade en kontring genom att pricka in ett avslut från en position utanför straffområdet.

I den 58:e minuten brände målskytten Tokmac Nguen ett jätteläge för hemmalaget. Norrmannen fick helt ren avsluta inne i boxen men skottet räddades av Brattberg i bortamålet.

Några minuter senare blev Nguen utbytt och då tog han ut frustration genom att slå och sparka på olika föremål vid avbytarbänken.

Matchen slutade 2-1 och innebär att Västerås är degraderat till superettan.

Djurgården är fyra i den allsvenska tabellen och har, med två omgångar kvar att spela, en poäng upp till AIK på tredjeplatsen.

Djurgårdens lag: Jacob Rinne (Oscar Jansson 46) - Adam Ståhl, Miro Tenho, Marcus Danielson, Keita Kosugi - Rasmus Schüller (Albin Ekdal 62), Daniel Stensson - Gustav Wikheim (Santeri Haarala 62), Tobias Gulliksen, Tokmac Nguen (Patric Åslund 62) - Deniz Hümmet (Peter Therkildsen 83)

Västerås lag: Johan Brattberg - Gustav Granath, Frederic Nsabiyumva, Isak Jönsson (Camil Jebara 62) - Alexander Thongla-lad Warneryd (Elyas Bouzaiene 62), Daniel Ask, Marcus Linday, Max Larsson (Pedro Ribeiro 83) - Matteo Ahlinvi (Youssoupha Sanyang 76), Ibrahim Diabate (Viktor Granath 76), Abdelrahman Boudah