U21-landslaget körde över Gibraltar - vann med 9-0

EM-kvalmötet med Gibraltar slutade hela 9-0.
Sex av målen svarade Jusef Erabi, Hugo Bolin och Matteo Perez Vinlöf för.

0:25

Se Bolins 5-0-mål i spelaren ovan.

U21-landslaget behöver samla segrar för att ha chans att nå U21 EM kommande sommar.

Mot Gibraltar på Stadsparksvallen, Jönköping, blev det en svensk utklassning med 9-0 och Hugo Bolin, Jusef Erabi samt Matteo Perez Vinlöf blev tvåmålsskyttar.

Matchen hann knappt börja innan U21-landslaget tog ledningen. Blågult rullade upp gästerna på vänsterkanten och Daniel Svensson kunde med enkelhet sätta dit 1-0 efter klapp-klapp-spelet.

Sverige fortsatte trycka på och i den nionde minuten styrde Jusef Erabi dit 2-0 efter ett inspel från Joe Mendes.

Erabi blev sedan tvåmålsskytt. I den 18:e minuten nickade han in ett inlägg från Samuel Dahl.

Efter en halvtimme gjorde Blågult även 4-0. Den gången var det Hugo Bolin som hittade nätet med ett avslut från nära håll.

Och Bolin ville inte vara sämre än Erabi. Innan den första halvleken var över så var gästernas målvakt ute och hängde tvätt, varpå att Erabi kunde frispela Bolin som hade öppet mål. MFF-spelaren kunde peta in sitt andra mål i matchen, 5-0.

Ställningen var 5-0 i halvtid.

En dryg kvart in i den andra akten utökade Sverige till 6-0. Den gången var det Casper Widell som blev målskytt efter att ha nickat in ett inlägg.

Sverige gjorde även 7-0 (självmål) och 8-0 (Matteo Perez Vinlöf) i den andra halvleken.

Även Matteo Perez Vinlöf, som hoppade in i akt två och gjorde sin debut i U21-landslaget, gjorde Erabi och Bolin sällskap som tvåmålsskyttar. Bayern München-backen, som är utlånad till Austria Wien, gjorde 9-0 med tio minuter kvar av ordinarie tid.

Matchen slutade 9-0.

U21-landslaget spelar härnäst på tisdag och då är det Moldavien som står för motståndet på bortaplan i EM-kvalet

Sveriges startelva: Oliver Dovin - Joe Mendes, Casper Widell, Noah Eile, Samuel Dahl - Aimar Sher, Daniel Svensson, Melker Widell - Hugo Bolin, Jusef Erabi, Jacob Ondrejka.

Publicerad 2024-09-06 kl 19:48